Közélet

2013.02.19. 08:03

Újabb ajánlatok érkeznek a kórházépítésre

Címkék#Baja

Talán március közepére eldől, hogy ki építheti meg a Bajai Szent Rókus Kórház új épületét, aminek az eredeti tervek szerint már állnia kellene.

Kubatovics Tamás

Közel két és fél éve csúszik a beruházás, aminek egy részével, a leendő épület útjában álló ingatlan elbontásával már végeztek. Az építkezés kivitelezőjének kiválasztására kiírt közbeszerzések azonban eddig nem vezettek eredményre.

Tavaly januárban az első próbálkozás alkalmával hat ajánlat futott be, ám a legkisebb összegű is 630 millió forinttal haladta meg az építésre szánt nettó 1,9 milliárdot, ezért lett eredménytelen az első kör.
Ezt követően a tervek átalakításával igyekeztek csökkenteni a várható kiadásokat, az ősszel meghirdetett második kanyarról december elejére kiderült, hogy szintén siker nélkül zárul, mert a kivitelezésre jelentkezők legalább 350 millióval nagyobb összegért vállalnák a munkát. Közben az intézmény a kormány döntésével további 579 millió forinthoz jutott az uniós támogatást élvező, ám döcögősen haladó projektjéhez.

– Ez a harmadik kör, ezúttal hirdetmény nélküli tárgyalásos úton születhet meg a döntés. Hét ajánlat volt érvényes az előző körben, ezek a cégek nyújthatják be újabb elképzeléseiket csütörtökig. Pénteken ismertetik a pályázók vállalásait. Ezek ellenőrzését követően március 18-án módosíthatják a cégek a végső árat, akkor választja ki a kivitelezőt az erre jogosult bizottság – számolt be a menetrendről dr. Tóth Gábor főigazgató-főorvos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!