Közélet

2013.06.27. 17:27

Hihetetlen: ismét hármas ikrek érkeztek - fotók

Idén másodszor, az elmúlt kilenc hónapban pedig már negyedszer születtek kedden hármas ikrek a megyei kórházban.

Hraskó István

Ezúttal egy kecskeméti házaspárnak született hármas ikre. A koraszülött babák – két kislány és egy kisfiú –, valamint édesanyjuk is jól van.
– Különleges babák, ezért különleges és ritka nevet szerettünk volna nekik adni – mutatta be két egypetéjű kislányát, Lorina Zarát és Lara Zselykét, valamint kisfiát, Miront a kecskeméti édesapa,  Geiszt István. Ő és felesége, Tímea is csak csütörtökön mehetett be először a picikhez, akik a terhesség 31. hetében születtek. Lorina 1480 grammal és 42 centiméterrel, Lara 1490 grammal és 39 centivel, Miron pedig 1750 grammal és 44 centivel. Édesanyjuknak már a szülést megelőzően egy hónappal be kellett feküdnie a kórházba.

– Idő előtti fájás-tevékenység miatt kellett a császármetszést végrehajtani. Ez kedden 10 óra 29 perckor történt, először a kisfiút segítettük világra, majd egy-egy perc eltéréssel Larát és Lorinát.
Szerencsére teljesesen szövődménymentesen zajlott le a műtét, és a terhességi korhoz képest mindhárman nagyon jó állapotban vannak – mondta el lapunknak ifj. dr. Tankó András szülész-nőgyógyász szakorvos. Hozzátette: igen ritka a hármasiker szülés, 7000 szülésre jut egy. Az is különleges, hogy a három babából ketten (a kislányok) egypetéjűek. Kelemen Edittől, az újszülött- és csecsemőosztály főorvosnőjétől megtudtuk: egyedül Mironnál kellett gépi lélegeztetést, légzéstámogatást alkalmazni, de várhatóan már pénteken nála sem lesz erre szükség. A kis triót vélhetően hat hét múlva vihetik haza a boldog szülők.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Különleges babák, ezért különleges és ritka nevet kaptak a szüleiktől a kicsik
[/caption]

– Először csak annyit tudtunk meg, hogy ikrek lesznek, aztán egy héttel később már az is látszódott, hogy az egyik petezsákban két embrió van. Természetesen nagyon örülünk! Volt kicsi aggódás, de hál''istennek minden rendben – mosolygott az anyuka, Geiszt Tímea. A szülők már felkészültek a hazatérésre, készen vannak a szobák, beszereztek egy normál és egy dupla babakocsit.

Az elmúlt kilenc hónapban már negyedik alkalommal számolhatunk be hármas ikrek érkezéséről a kecskeméti kórházban. Tavaly augusztus 31-én született meg egy lakiteleki édesanya három kislánya, Lili, Laura és Jázmin. November 20-án egy nagykőrösi pár örülhetett hármas ikreinek, ugyancsak három kislánynak: Dorinának, Hannának és Lillának. Január 18-án egy tiszaföldvári pár hármasikrei jöttek világra a kecskeméti megyei kórházban, akkor egy kislány (Naomi) mellett két kisfiú (Bence és Ferenc) született.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!