Kék hírek, bulvár

2013.07.02. 18:18

Tragédia: elragadta az örvény a vízi mentőt

Címkék#Kiskunhalas

Társai szeme láttára nyelt el a folyó egy kiskunhalasi férfit hétfőn. A tapasztalt vízi mentő életét nem sikerült megmenteni.

T. K.

Egy 53 éves kiskunhalasi férfi veszítette életét annak a Mura-Dráva vízitúrának az első napján, aminek tagjai hétfőn reggel keltek útra. A tragédia dél körül történt, amikor egy sziget sarkánál örvények sodrásába kerültek a csónakok. A harminc fős csoport egyik csónakja – melyben B. György is ült – felborult. Mindhárom bajba jutott túrázó a part felé kezdett úszni, de a vízben elmerülő halasi férfinak nem sikerült kijutnia a szárazföldre.

B. György rutinos vízi mentőnek számított, és már egy évtizede járt barátaival minden nyáron a különböző folyóvizekre túrázni. A közismert, jó kedélyű férfi úszómesterként is dolgozott a halasi strandon. Íjászversenyeken is rendszeresen indult és aktív hagyományőrző volt.
A haláleset egyik szemtanúja azt mondta: senki sem tudja még, hogy mi okozhatta a tragédiát, ami mindannyiukat mélyen megrendítette. B. György halála miatt társai sem folytatták az utat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!