Kék hírek, bulvár

2013.03.11. 22:41

Rákos asszonyt csapott be, a pénzt állítólag eltőzsdézte

Eleinte tagadta, később félig-meddig beismerte bűnösségét az a félegyházi férfi, aki elhitette egy mellrákos asszonnyal, hogy csodatablettái révén meg fogja gyógyítani. A pirulák étrendkiegészítők voltak, a beteg nő meghalt. L. Zsolt hosszú időn át hitegette gyógyulással Z. Gy. I.-né Franciska nénit. A 41 éves férfi az ügyészség szerint csaknem 75 millió forintot csalt ki három sértettől.

Hraskó István

A kecskeméti asszonytól összesen 32 millió forintot kapott a tablettákért, amelyek általa elismerten sem gyógyszerek voltak, hanem például cápamájolajat, búzacsíra-kivonatot tartalmazó, pár ezer forintért kapható étrendkiegészítő tabletták.

Az ügyészség szerint az idős kecskeméti nő – miután diagnosztizálták nála a mellrákot – sokáig együttműködött az orvosokkal, majd váratlanul beszüntette a kemoterápiás és sugárdózisos kezelések felvételét. Erről családja is csak később értesült. A vádhatóság úgy véli, az asszony L. Zsolt hatására hagyta abba kórházi kezelését, miután a férfi elhitette vele, hogy rendszeresen jár külföldre, Nagy-Britanniába és az Egyesült Államokba, ahol neves orvosokat ismert meg – miközben egyébként végig Budapesten élt.
L. Zsolt az ügyészség szerint azt hazudta az rákos asszonynak, hogy az egyik amerikai professzor kidolgozott egy őssejt terápiát, amely a rákgyógyítás jelenleg legkorszerűbb, de még csak kísérleti stádiumban lévő módszere. Ráadásul arról is meg tudta győzni a beteget, hogy a jelenleg Magyarországon alkalmazott gyógymódok nem hoznak számára javulást az állapotában. Az idős nő 2009 nyarától 2011 májusáig csak az L. Zsolt által postán elküldött kapszulákat szedte. Állapota viszont fokozatosan rosszabbodott, végül 2011 júliusában elhunyt. A szakértők szerint ha a szakorvosok által számára előírt kezeléseket kellő időben és kellő rendszerességgel igénybe vette volna, akkor túlélési esélye 64-88 százalék lett volna.

A büntetőperben a vádlott tegnap állt a bíróság elé. Vallomást nem tett dr. Kócsó Sándor büntetőtanácsa előtt, így a bíró korábbi vallomásait olvasta fel. Így kiderült, L. Zsolt eleinte tagadta a bűncselekmények elkövetését. Franciska nénit mentorának, pótanyjának nevezte, és szerinte az elhunyt sértett is fiaként szerette, ami miatt az asszony lányai féltékenyek voltak rá – ezért a vádlott olyat is említett, hogy az egész büntetőügy csak a sértett gyermekeinek bosszúja ellene (a férfi évekig járt a nő egyik lányával, és szakításuk után is tartotta a kapcsolatot Franciska nénivel). Kijelentette azt is, hogy ő soha nem tudott volna ártani a beteg nőnek, és egyszer sem próbálta meg lebeszélni a „rendes” orvosi kezelésekről. Sőt, állította, hogy éppen ő segített az asszonynak orvost találni, és tartotta a lelket az öngyilkosságot tervező nőben.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A perben a vádlott tegnap állt a bíróság elé, de nem tett vallomást dr. Kócsó Sándor büntetőtanácsa előtt
[/caption]

L. Zsolt egyik verziója szerint a neten bukkant rá egy állítólagos Amerikába emigrált onkológus szakemberre, és ez a doktor ajánlotta neki a csecsemők köldökzsinór véréből kinyert készítményt. A milliárdos haszonnal kecsegtető módszert azonban – ismét állítólag – az amerikai orvos titokban kívánta tartani, merthogy nem tudná tömegesen gyártani a kapszulát. L. Zsolt tudni vélte, hogy Kylie Minogue ausztrál énekesnő is ezzel a terápiával győzte le a rákot. A vádlott még azt is elhitette a befolyása alá került beteggel, hogy ha a tévé elé ül, akkor műholdon keresztül meg tudják vizsgálni. A csalással vádolt férfi – akinek vallomásaiban számos képtelennek és ellentmondásosnak tűnő részlet is szerepel – eleinte mindent tagadott, aztán viszont – legalábbis egy alkalommal - beismerte: hamis ábrándot alakított ki és tartott fenn Franciska néniben, és ezzel iszonytató dolgot követett el. De – mint mondta – ez csak azért történt, mert az amerikai orvos eredményei hatására ő is „belelovallta magát”, hogy segít a beteg asszonyon. Akitől 32 millió forintot kapott, bár L. Zsolt ennek jelentős részét ajándéknak tekinttette. Mindenesetre az összeget vallomása szerint – a többi sértettől kicsalt 43 millióval együtt – eltőzsdézte. A per áprilisban folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!