Kék hírek, bulvár

2012.08.08. 21:34

Mentőst is érhet baleset. De ilyen?

Ritkán, de előfordul, hogy a balesethez riasztott mentősöket is baj éri.

Hraskó István

Nincs szerencséjük a kecskeméti mentősöknek az új mentőgépkocsival: a sárga autó fél éven belül másodszor tört össze baleset során. Először még februárban, Kecskemét belvárosában. Második alkalommal pedig - mint arról beszámoltunk - ehét kedden az M5-ös autópályán, Lajosmizse határában történt "tömegkarambolban".

A Szeged felé vezető oldalon előbb két román rendszámú autó ütközött össze, majd egy Dacia az árokba borult. Ebben a balesetben ketten sérültek meg. A helyszínre riasztott mentők éppen megérkeztek, amikor az egymással szemben megálló mentőautók közé becsapódott egy Lada Samara, és elütötte az első baleset sérültjeinek segédkező mentőgépkocsi-vezetőt.

A Lada mindkét mentőautó elejét összetörte. Az egyik információink szerint Örkényből érkezett, míg a másik a kecskeméti "sárga" mentőautó volt. Az elsodort gépkocsivezető a Lada sofőrjéhez hasonlóan könnyebb sérüléseket szenvedett, de mivel nagyon fájlalta a hátát, kollégái mentőhelikoptert küldtek érte. Szerdán már otthon volt, szerencsére talán nem esett komolyabb baja - mondta el lapunknak dr. Cserjés Andrea, az Országos Mentőszolgálat dél-alföldi regionális szervezetének orvosigazgató-helyettese.[caption id="" align="alignleft" width="334"] A sérült mentős már otthon lábadozik
[/caption]

– Természetesen nagyon sajnáljuk az esetet, kollégánkat és az autót is. Ilyen emlékeim szerint az elmúlt tíz évben nem történt, hogy egy mentőst elütöttek volna, az viszont előfordult, hogy a mi gépkocsink más járművel ütközött. Az előzetes jelzések szerint egyébként az új mentőkocsi két héten belül újra üzembe állítható. Kiesése nem okoz problémát, rendelkezünk megfelelő tartalékautóval. Kollégánk nem hibázott a mentésnél - jelentette ki Cserjés Andrea.

Hozzátette: a mentősök természetesen egy ilyen szituációban úgy próbálnak kell helyezkedni, hogy biztosítsák a baleseti helyszínt, és közben folytassák a sérültek ellátását. - Az autópálya a lehető legveszélyesebb helyszín, még a leállósávban sem lehet biztonságban tartózkodni hosszabb ideig, hiszen az autósok száguldanak. A forgalmat lehetetlen megállítani, pedig ennél az esetnél is próbálkozott ezzel egy kollégánk. Amit mi tenni tudunk, hogy azonnal értesítjük a rendőrséget, ha kiérkezésünkig ez nem történt meg - nyilatkozta az orvosigazgató-helyettes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!