Hírek

2008.04.30. 09:48

Weiszenberger vallott!

Beismerte bűnösségét Zuschlag János kiskunhalasi barátja, a befolyással üzérkedéssel megvádolt Weiszenberger László önkormányzati képviselő

AS Network - baon.hu

Beismerte bűnösségét Zuschlag János kiskunhalasi barátja, a befolyással üzérkedéssel megvádolt Weiszenberger László önkormányzati képviselő, aki egy titokban készült videofelvételen nyíltan beszélt arról, hogy "vissza kellett osztani" a milliókból.

Tavaly szeptemberben mutatta be a Hír TV a vágatlan felvétel egy részét: három férfi "üzleti" beszélgetését. Amatőr módon, de azért mégis csak titkosszolgálati módszerekkel, még 2005-ben rögzítették a videót a kunfehértói Rózsa Motelban.

Ezen Weiszenberger László (31) akkori kiskunhalasi kistérségi megbízott, később az MSZP kiskunhalasi önkormányzati képviselője, aki az MSZP és a Sikeres Halasért listájáról került be a kiskunhalasi képviselő testületbe, arról beszélt, hogy a visszaosztott pénzből a minisztérium is részesült. A későbbi ügyészségi vizsgálat a minisztériumi "visszaosztás" tényét nem, azonban Weiszenberger bűnösségét bizonyítottnak látta.

"A Rózsa Motel melletti pihenő és sportpark kialakításához nyújtottak be pályázatot 2003-ban" - mondta el a baon.hu tudósítójának dr. Nánási László Bács-Kiskun megyei főügyész. - "A tulajdonosok 17 millió forintnyi, vissza nem térítendő állami támogatást kaptak. A vádirat szerint 2004-ben, miután megkapták a támogatási összeget, Weiszenberger László előbb 5 millió forintot kért azzal, hogy a pályázat elbírálásában résztvevő, meg nem nevezett minisztériumi munkatársnak kell fizetnie. Majd csökkentette az összeget 2.5 millióra."

Weiszenberger a botrány kirobbanását követően lemondott a kiskunhalasi önkormányzatnál elnyert mandátumáról. Mivel pedig az eljárás során a bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tett, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság gyorsított eljárásban tárgyalja a büntetőpert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!