Hírek

2008.02.27. 17:38

Lehet költségvetése a fővárosnak

A fővárosi szocialisták ragaszkodnak a költségvetés és az egészségügyi holding összekapcsolásához

BAMA

A fővárosi szocialisták szerint a törvényben előírt március 15-i határidőre  lehet költségvetése a fővárosi önkormányzatnak, ha együtt döntenek a  költségvetésről és a kórházi intézményrendszer holdingszerű  átalakításáról, aminek komoly költségvetési összefüggései vannak -  hangzott el a képviselőcsoport vezetőjének szerda délutáni  rendkívüli tájékoztatóján.

Steiner Pál hangsúlyozta, hogy csütörtökön biztosan nem tárgyalnak a költségvetésről, mivel a koalíciós szerződés szerint  csak mindkét fél egyetértésével kerülhet bármilyen anyag a közgyűlés  elé. Közölte, hogy ragaszkodnak ahhoz, hogy az integrált  egészségügyi ellátórendszer bevezetéséről, amelyről már nyolc  hónapja egyeztetnek, a büdzsével összefüggésben határozzanak.

A szocialisták számára ugyanis fontos társadalompolitikai kérdés  az egészségügyi ellátórendszer korszerűsítése, hatékonyságának  javítása. És az egészségügy országos reformja sem állhat meg  Budapest határánál - tette hozzá. A holding révén egyébként  megszüntethetik a kórházak jelenlegi kétmilliárd forintos hiányát is  - jegyezte meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!