Röplabda

3 órája

A KRC a Pénzügyőr ellen kezdi az idényt

Csütörtökön első mérkőzését vívja a 2024/2025-ös idényben a Kecskeméti RC férfi röplabdacsapata, mely a Pénzügyőrt fogadja. A gárdát továbbra is Deák Márk irányítja, aki elsősorban fiatalokra építhet most is. A KRC célja a jobb szereplés a bajnokságban, egyben a négy közé jutás a kupában.

Nyitray András

A KRC korán, már nyár közepén megkezdte a felkészülést az idényre, melynek ezúttal is rengeteg fiatallal vág majd neki. Deák Márk vezetőedző elmondta, elsősorban magukra, illetve a játékosok fejlődésére és fejlesztésére helyezték a hangsúlyt, így edzőmeccset is kevesebbet játszottak.

Deák Márk, KRC, röplabda, Kecskemét,
Deák Márk, a KRC edzője
Fotó: Bús Csaba

– Már július 15-én elkezdtük a felkészülést, de ezt csoportokban kell elképzelni, hiszen elsősorban azokkal indult el a munka ekkor, akik kevesebbet játszottak. A válogatottak több pihenőt kaptak, de cél is volt az, hogy előbb kezdjünk, mert szerettük volna egységes szintre hozni a keretet. A felkészülés az időnként kaotikus létszám ellenére is jól sikerült, a srácok maximális erőbedobással dolgoztak. A fáradtság ellenére is megvan a figyelem. Csak két edzőmeccset játszottunk, ami talán kevés, de inkább saját magunkra szerettünk volna koncentrálni. Ez nem sikerült rosszul, pozitív visszajelzéseket kaptam – mondta Deák Márk, a KRC vezetőedzője.

A keretben volt átalakulás, távoztak alapemberek is, de őket pótolni is próbálta a Kecskemét a rajt előtt.

– Két távozónk volt: Boldizsár Péter és Kecskeméti Bálint. Őket természetesen gyorsan pótolni kellett. Centerként Kiss Bendegúz tulajdonképpen hazatért Ausztriából, míg szélső ütőként a japán Minemura Yudai csatlakozott hozzánk – tette hozzá Deák Márk.

A rajt előtt kevesebbet tudnak egymásról a csapatok, így az erőviszonyokat nehéz felmérni, de az tudható, hogy a Székesfehérvár és a Kaposvár most is kiemelkedik majd, már az alapszakasz kezdete előtt. 

– Nagyrészt a hallott információkra támaszkodunk még mi is, ami nem túl reális, mert az edzőmeccsek nem feltétlen adják vissza a valóságot. Inkább azt látjuk, hol tartunk mi. Annyiból szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a Pénzügyőrrel pont játszottunk edzőmeccset, ami némi kiindulópontot ad legalább. A többiek ereje kezd körvonalazódni, de egyrészt még az utolsó pillanatokban is van, aki légióst igazol, másrészt télen is számítok több klubnál erősítésekre. Pár forduló látszódni fog a csapatok tudása, azt viszont már most látni, hogy a Fehérvár és a Kaposvár gyengébb nem lett – tette hozzá az erőviszonyok kapcsán Deák Márk.

A KRC a kupában a négy közé, a bajnokságban a 6. helynél előrébb vágyik

A Kecskeméti RC a Pénzügyőr ellen kezd hazai pályán csütörtök este, szeretné ezt természetesen győzelemmel megtenni, míg az egész idényt tekintve az előrelépés a cél.

– Azt szeretném, hogy a jó hangulat, ami edzéseken végig jellemez minket, az elkísérjen minket az egész idényen keresztül. Maximális odaadással dolgoznak a srácok, ha ezt végig tartani tudjuk, akkor fejlődni is fognak, ami hozza magával az eredményeket is. A bajnokságban az a célunk, hogy egy kicsit jobban szerepeljünk, mint az előző idényben. A kupában nyugodtan kimondhatjuk, hogy a négy közé kerülés idén is a célunk. Ami a rajtot illeti, szép játékban bízok, amit a felkészülés alatt is mutattunk már a Pénzügyőr ellen. Ebben az esetben jó esélyünk lehet a győzelemre – zárta gondolatait Deák Márk.

A Kecskeméti RC csütörtökön 20 órakor fogadja a Pénzügyőrt a Messzi István Sportcsarnokban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában