KNKSE

9 órája

Kézilabda: Nem megy a Mizse KC-nak, kikapott a Kecskemét is

Véget ért a Kecskemét hibátlan menetelése, pont nélkül maradt a Mizse KC is. Hétvégén folytatódtak az NB II-es és vármegyei kézilabda bajnokságok.

Nyitray András

Ahogy arról vasárnap már beszámoltunk, a KNKSE tovább őrzi hibátlan mérlegét, miután a Gyált is legyőzték a hírös városi hölgyek nagy csatában. A női kézilabda NB II. G csoportjában a másik Bács-Kiskun vármegyei gárda, a Bácsalmási PVSE is nyerni tudott, mely a Malév SC-t verte meg 32–26-ra hazai pályán. A PVSE három győzelmet számlál egy vereség mellett, így a Vecséssel és a Rákosmentével holtversenyben üldözi a két ponttal többet gyűjtő Kecskemétet.

kézilabda, KNKSE, Kecskemét
A kézilabda ligákban felemás eredmények születtek
Fotó: Bús Csaba

A férfiaknál három együttes szerepel a G csoportban, de ezúttal kevesebb sikerélményhez jutottak, mint a korábbi hetekben. A Kecskemét három győzelem után fordult rá a Törökszentmiklós elleni csatára hazai pályán. Már az első negyedóra végén négy góllal vezetett a Székács, mely szünetig tulajdonképpen erődemonstrációt tartott, s végül 13–20-as előnnyel vonult a szünetre. A Kecskemét becsülettel küzdött, de nem volt esélye visszajönni, a végeredmény 28–34 lett.

Nem megy igazán a Mizse KC-nak sem, hiszen ismét hazai pályán kapott ki a tavalyi bronzérmes. Hollós Máté csapata kiegyenlítettnek induló meccs a szünetben végül 16–20-as hátrányban volt az Üllő ellen. A második félidőben kitartóan üldözte ellenfelét a Lajosmizse, de az egyenlítés nem jött össze, végül 38–40-re nyertek a vendégek.

Örülhetett ugyanakkor a Kiskunmajsa, mely Szolnokon lépett ezúttal pályára. A KKC szünetben 14–16-ra vezetett, és a végig szoros meccsen nagyon lelkes játékkal igyekezett tartani előnyét fordulás után. A lélektanilag fontos pillanatokból jól jöttek ki a vendégek, nem engedték egyenlíteni a házigazdát, s végül ennek 32–35-ös siker lett a vége.

A Kecskemét három győzelemmel és egy vereséggel holtversenyben al egjobb mérleggel rendelkezik a Székács és a PLER U21 társaságában, míg a négy-négy pontot gyűjtő Mizse KC és Kiskunmajsa jelenleg nem lenne tagja a felsőháznak, így iparkodniuk kell a folytatásban, ha ezt szeretnék elérni. 
Az F csoportban a Kalocsa újra győztesen hagyhatta el a pályát, a KKC a MAFC ellen nyert magabiztosan, 33–25-re. A Kalocsa ezzel a negyedik helyen áll hat pontjával jelenleg.

A vármegyei kézilabda ligák is zajlanak

A vármegyei I. osztályban teljes fordulót rendeztek a férfiaknál. A Kiskőrös a Tiszakécskét verte meg 40–19-re, míg a Kiskunhalas a Gézengúzt múlta felül 24–14-re. A KESE-NJE Soltvadkerten nyert simán, a végeredmény 22–42 lett. Két kör után a KESE és a Kiskőrös is hibátlan még a hat csapatot számláló mezőnyben.

A nőknél a keleti csoportban hárm meccset rendeztek, melyek két hazai sikert hoztak. A Kiskunmajsa 30–25-re verte a Soltot, a Kiskunhalas pedig 46–25-re a Bácsbokodot. A Mizse KC Soltvadkerten nyert 28–31-re kiélezett csatában. A nyugati csoportban a Nemesnádudvar Tolnán nyerte 13–31-re, míg a címvédő Kalocsa 31–27-re verte a Tengelic-Paksot. A harmadik találkozón a Tamási KC otthon győzte le 41–19-re a Holler UNFC-t. Nyugaton a Nemesnádudvar, keleten a Kiskunmajsa vezet két fordulót követően, ebből azonban még komolyabb következtetéseket nem érdemes levonni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában