Röplabda

2 órája

A Kecskeméti RC szoros végjátékban kapott ki

A női röplabda NB I-ben a KRC Monoron a magyar U16-os válogatott vendége volt. A Kecskeméti RC szoros végjátékban maradt alul.

Nyitray András

Nem indult jól a Kecskeméti RC szempontjából a meccs, a válogatott gyorsan elhúzott 8–4-re, és ezt követően sem tudott visszajönni a szettbe a hírös városi alakulat. 24–18-nál szerzett először játszma labdát a hazai gárda, mely végül 25–20-ra le is zárta a partit. A második játszma pontosan ugyanúgy indult, ahogy az első, sokat hibázott a KRC, így a hazaiak megint négy pontos előnyt szereztek. 18–13-nél azonban jött a fordulat, elkezdett hibákat dobni az U16-os válogatott is, 19–19-nél aztán már egál volt az eredmény. A végjátékot már a kecskemétiek bírták jobban, így 23–25-re lezárták azt.

Kecskeméti RC, röplabda
A Kecskeméti RC rossz sorozata tovább tart
Fotó: Bús Csaba

A harmadik játszmában a Kecskemét akarata érvényesült, egy kisebb hullámvölgyet leszámítva, végig vezettek a vendégek, ennek 21–25-ös siker lett a jutalma. A negyedik játszmában könnyen le is zárhatta volna a meccset a KRC, mely 18–20-ra vezetett a hajrában, ezt azonban időkérés után 5–0-os hazai roham követte, végül 25–21-re bizonyult jobbnak az U16-os válogatott.

A döntő partira teljesen szétesett a Kecskemét játéka, 6–1-es rohammal kezdett a válogatott, mely nem is engedte ki kezéből a vezetést, 15–12-re nyert, ezzel 3–2-re behúzva a meccset. A KRC továbbra is nyeretlen az alapszakaszban

A Kecskeméti RC edzője az alázatot hiányolja

– Nagyobb a mellény, mint amit a pályán nyújtani tudunk. Amíg nem tudunk alázattal lenni a játék és magunk iránt, addig nem fogunk mérkőzést nyerni. Az alap taktikai elemeket nem tartjuk be sem blokkban, sem támadásban, sem nyitásban. Gratulálok az U16-os válogatottnak, teljesen megérdemelten nyertek – értékelt Farkas Péter, a KRC edzője.

U16-os válogatott–Kecskeméti RC 3-2 (–20, 23, 21, –21, –12)

Monor. V: Elsik, Mezőffy

U16: Sándor 6, Matvon 1, Sánta 26, Bite 8, Czuppon 5, Dibusz 20. Csere: Indra, Samu 4, Csíkos, Ónodi. Vezetőedző: Kőnig Gábor

KRC: Kökény 12, Lehoczki, Berényi 16, Vörös 12, Fazekas 16, Csányi 7. Csere: Pintér, Illés, Szűcs. Vezetőedző: Farkas Péter

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában