Röplabda

11 órája

A Kecskeméti RC magabiztosan nyert Dágon

A KRC férfi együttese a röplabda Extraliga 4. fordulójában Dágon lépett pályára. A Kecskeméti RC együttese két vereség után három szettben nyerni tudott idegenben.

Nyitray András

A Kecskeméti RC jól kezdett, gyorsan három pontot ért el, ezt követően viszont 7–4-nél már Deák Márknak kellett időt kérnie nem sokkal a kezdés után. Fokozatosan jött vissza ezután a Kecskemét, végig egál körüli eredményt tartva, Varga ásza után 17–18-nál már a hazaiak tartottak taktikai értekezletet. A Kecskemét két meccslabdáját is hárított a végén a Dág, de a harmadikat Török már játszma győzelemre váltotta. 

Kecskeméti RC, Dág, röplabda
A Kecskeméti RC idegenben nyert 
Fotó: Reti Attila

A második szettben hasonló mederben zajlott a meccs, felváltva kerültek előnybe a csapatok. 11–9-nél Deák Márk időt kért, ez hozta magával a fordítást is, 16–18-nál már a hazaiaknak kellett ezt megtenni. A hajrát Varga és Minemura pontjaival a KRC vette jobban, s végül 21–25-re nyert a vendég gárda. 

Az utolsó szettre a Dág teljesen elveszítette a ritmust és a koncentrációt, A KRC végig vezetett, s végül 9–25-re zárta le a mindent eldöntő partit, ezzel feljött az ötödik helyre az alapszakaszban.  

A Kecskeméti RC jól bírta a nehéz helyzeteket

– Örülünk a három pontnak! Kicsit akadozott a játékunk az első két szettben. Leginkább a saját dolgunkat nehezítettük meg, számos extra megmozdulás után kapkodásba ment át a játékunk, de a ki-ki helyzetekben tudtak figyelni a fiúk. Taktikailag fegyelmezett volt a társaság és jó volt a hangulat is – értékelt Deák Márk vezetőedző. 

Dág KSE–Kecskeméti RC 0-3 (25, 21, 9) 

Dág, 105 néző. V: Nagy, Szabó

Dág: Boa 11, Kulcsár 4, Szabó B., Flachner 6, Pongó 8, Csordás 9. Csere: Molnár P., Nagy P. 1., Bandi, Farkas R. Vezetőedző: Buzás Miklós 

KRC: Kiss B. 7, Gacs 5, Török S. 5, Farkas P. 7, Minemura 9, Varga P. 20. Csere: Mócza, Nagy M., Bogdán. Vezetőedző: Deák Márk 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában