Labdarúgás

3 órája

A kecskeméti drukkerek jelentős része sajnálja Szabó István távozását

A hét elején robbant a bomba Kecskeméten, az NB I-ben sereghajtó KTE ugyanis bejelentette, hogy felmenti a vezetőedzői poszttal járó munkavégzés alól Szabó Istvánt. A klub nem tétlenkedett sokáig, már másnap kinevezte az utódot, Gera Zoltánt. Az edzőváltás megosztja a kecskeméti drukkereket, Szabó István nagy népszerűségnek örvendett.

Vincze Miklós

A klub bejelentése után természetesen sokan osztották meg kommentek formájában véleményüket, a többség szerint ugyanis nem a vezetőedző egyszemélyi felelőssége volt az, hogy csak öt pontot gyűjtött a gárda. A kecskeméti drukkerek főleg az átigazolások minőségét hiányolják, hiszen Horváth Krisztofer góljait egyelőre nem sikerült pótolni, emellett Szűcs Kornél is Angliába igazolt a stabil alapemberek közül, azok után, hogy télen Szalai Gábor, Tóth Barna és Szuhodovszki Soma ment el. Tegyük hozzá, nyáron a KTE visszaszerezte Katona Bálintot, aki még talán nem lendült igazán formába, illetve korábban egy másik gólvágó, Lukács Dánielt is visszavásároltak, de mellette is érkeztek U21-es válogatott múlttal rendelkező labdarúgók, mint Bocskay Bertalan vagy Kovács Barnabás.

kecskeméti drukkerek, Szabó István, KTE
A kecskeméti drukkerek sajnálják Szabó Istvánt
Fotó: Bús Csaba

A KTE kapcsán annyi kijelenthető, hogy maga a játék képe nem volt kilátástalan, de a szerencse erőteljesen elpártolt a csapat mellől. A Nyíregyháza ellen például a gólvonalról sem tudott betalálni a gárda. Szabó István egyébként távozása után elmondta a Magyar Nemzetnek, hogy valóban változtattak a csapat alapjátékán, mely utólag visszatekintve nem jött be.

– Erre az idényre próbáltam változtatni a csapat játékán, arra törekedtem, hogy mi kezdeményezzünk, de úgy jártunk, mint a magyar válogatott, kiderült, hogy a reagáló kontrajáték jobban fekszik nekünk – mondta a korábbi vezetőedző, aki egyébként hozzátette, a tabella nem hazudik, az elválás pedig korrekt volt a felek között. 

A szurkolók ezzel együtt bíztak Szabó Istvánban, aki korábbi sikereivel mindenki elismerését kivívta országos szinten is, ráadásul a klub múlt héten még úgy fogalmazott, él a bizalom. Jött viszont a tatabányai edzőmeccs, melyet követően mégis a váltás mellett döntöttek Kecskeméten, ezt nehezményezik igazán a drukkerek. A Régimódi Urak nevű szurkolói csoport ennek hangot is adott közösségi oldalán.

„Amit mi, szurkolók látunk, hogy itt nem az edzővel, hanem a vezetéssel van gond, és az általuk kitalált(?), rugalmatlanul erőltetett stratégiával, amiből következik, hogy nem fog mindig összejönni egy olyan társaság, ami ezüstig repít minket. Nem világos továbbá, hogy miért egy edzőmeccs után kellett ennek így történnie, ráadásul úgy, hogy a bajnokságban is kőkemény széria előtt állunk. Ezt a keretet télen meg kell erősíteni, vissza kell forgatni az időközben beérkezett pénzeket, mert baj lesz, ez nyilvánvaló. A mostani helyezés nem elsősorban Szabón múlt, ezt körülbelül mindenki elismeri, de a vezetés úgy néz ki, elkezdett kapkodni, és átgondolatlan lépéseket tenni, ahogy több átigazolás esetében is ezt láttuk az elmúlt években.
A kérdés újra a régi: Mi a fene lesz itt?”

A kecskeméti drukkerek a hatodik újonc edzővel ismerkedhetnek

Szabó István menesztése után másnap már Gera Zoltán érkezését is bejelentette a klub, akinek fogadtatása vegyes volt. Sokan szurkolnak az új trénernek és a csapatnak, míg a „hardcore” Szabó István fanok nem fogadták kitörő lelkesedéssel érkezését, a reakciók többsége azonban támogató Gerával szemben. A 45 éves szakember újonc lesz az NB I-ben, korábban csak az U21-es válogatottnál, illetve az NB II-es Vasasnál dolgozott, de ez egyébként nem újdonság Kecskeméten, ő már a hatodik vezetőedző, aki a KTE-nél mutatkozhat be az NB I-ben. Korábban Tomiszlav Szivics, Török László, Horváth Ferenc, Bekő Balázs és éppen Szabó István is újoncnak számított az élvonalban a kecskeméti kispadon. Nem váratlan tehát annyira, amire a Kecskemét vállalkozott, hiszen a játékosok kapcsán is ezt a filozófiát vallotta eddig a klub.

Gera Zoltán, KTE, labdarúgás
Gera Zoltán aláírt 
Fotó: KTE

A két tréner egyébként kölcsönös elismeréssel beszélt egymásról, Szabó István úgy fogalmazott:

– Remélem, az új edző képes lesz új impulzust adni a csapatnak. A következő néhány hétben a feszültséget kerülendő nem megyek ki a meccsekre, de a későbbiekben, remélem, lesz olyan pontja a stadionnak, ahonnan én is drukkolhatok. Nincs ebben semmi különös. Ötven éve ide tartozom – mondta a távozó vezetőedző.

Gera Zoltán így fogalmazott érkezése után:

– Hatalmas várakozással és örömmel érkeztem, egyben óriási megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek. A Kecskemét szépen építkezett az utóbbi években, jól ismerem a klub körül dolgozó embereket, vezetőket, hiszen az utánpótlás-válogatott edzőjeként sokat jártam ide. Meg kell említenem természetesen Szabó Istvánt is, akit magam is nagyon elismerek, remek munkát végzett itt az utóbbi években – mondta az új tréner.

Egy dolog biztos, eredményekre lenne szüksége elsősorban a Kecskemétnek, ha azok elkezdenek jönni, Gera Zoltánt is villámgyorsan szívébe fogja fogadni a kecskeméti publikum. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában