Labdarúgás

2 órája

Gera Zoltán szenvedélyes és szervezett csapatot akar látni

Új időszámítás kezdődött a héten a Kecskeméti TE NB I-es csapatának életében, hiszen közel három és fél esztendő után új vezetőedző irányítja a lila-fehéreket. A Szabó Istvánt váltó Gera Zoltán világos elképzelésekkel érkezett, milyen együttest szeretne látni a pályán. Vasárnap a Puskás Akadémia ellen mutatkozik be az új tréner.

Nyitray András

Gera Zoltán szerdán vette át a Kecskeméti TE irányítását, így igen rövid idő áll rendelkezésére, hogy felkészítse a gárdát a Puskás Akadémia elleni vasárnapi bajnokira. Az új edző első benyomásai pozitívak, jó közegnek lehet tagja.

Gera Zoltán, KTE, labdarúgás, NB. I.
Gera Zoltán azt szeretné, ha a szurkolók is elégedettek lennének a csapattal
Fotó: Nyitray András

– Nagyon pozitív, amit eddig láttam, a hangulat és a közeg, a játékosok munkához való hozzáállása is tetszik. Minden adott ahhoz, hogy sikeresen dolgozhassunk. Tényleg igaz a kecskemétire, hogy egy nagyon összetartó közösség, akár a vezetőkről, akár a játékosokról beszélünk, egységes a klub, mindenki egy irányba tart. Nem újdonság ez nekem, sokat jártam ide meccseket nézni, nem idegen helyre érkeztem tehát. Régi ismerős is akad, Czéh László például gyerekkorom egyik kedvenc játékosa volt. Meggyőződtem tehát arról, hogy jó helyre érkeztem, de természetesen nagy kihívások várnak ránk, nagy feladat. Az önbizalom ilyenkor megcsappan, amikor nem jönnek az eredmények, de nagyon remélem, hogy ez át tud fordulni egy pozitív irányba – mondta Gera Zoltán első tapasztalatairól.

Az új vezetőedző azt is elmondta, mi a legfontosabb abban a nehéz helyzetben, amire rövid idő alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni.

– A legfontosabb a motiváció, hogy kizökkenjünk abból a melankóliából, amibe ilyenkor kerül egy társaság. Az jó jel, hogy mosolyognak a játékosok, látni rajtuk, hogy van hitük és akaratuk, amiből reményeink szerint vasárnap egy pozitív dolog jön ki – tette hozzá Gera. 

A Kecskeméti TE vasárnap 13 órás kezdéssel a Puskás Akadémiát fogadja a Széktói Stadionban, nem könnyű tehát a bemutatkozás, hiszen a felcsútiak remek eredményeket szállítottak eddig, évek óta a dobogón is zárnak általában.

– Jó csapattal találkozunk, mely tapasztalt kerettel, rutinos edzővel rendelkezik. Van egy kialakult játékuk, jó formában vannak, a tavalyi évhez képest erősödtek is. Ebben a 12 csapatos NB I-ben senkinek sincs ugyanakkor könnyű meccse, nekik se, nekünk se. Szervezetten, stabilan szeretnénk futballozni, a lehetőségeinkkel pedig fontos, hogy jól éljünk – mondta a vasárnapi meccs kapcsán Gera Zoltán. 
Gera Zoltán játékosként a Ferencváros ikonja volt hazai porondon, s bár nem először viseli más csapat címerét, a lila-fehér szín sokaknak talán fura lehet vele kapcsolatban egyelőre.

– Bárhol, ahol korábban dolgoztam vagy futballoztam, mindig maximálisan lojális voltam a csapataimhoz, az ajtót sosem csaptam be magam után. A lila-fehér színnel sincs problémám, a legfontosabb az, hogy együtt sikeresek legyünk – zárta rövidre a témát Gera Zoltán.

Gera Zoltán négy fő szempontot határozott meg

A kecskemétiek vezetőedzője azt is elmondta, hogy milyen csapatot szeretne látni.

– Szenvedélyes, lelkes, szervezett és tudatos csapatot akarok látni, ezek a legfontosabb ismérvek, amelyeknek meg kell jelennie a pályán. Nyilvánvaló, hogy kell a siker és az eredmény is, ehhez elengedhetetlenek azok a dolgok, melyeket felsoroltam. Fontos, hogy ezt nemcsak én, nemcsak a csapat kell lássa, hanem a szurkolók is – mondta Gera Zoltán.

A Kecskeméti TE-re nehéz program a következő válogatott szünetig. Kezdésként vasárnap 13 órakor a Puskás Akadémiát fogadja a Széktóiban a KTE, mely ezt követően Paksra és Székesfehérvárra is utazik, a két bajnoki között pedig Karcagon vár egy kupameccs a társaságra. Mielőtt újra válogatott program következne, a Ferencvárost fogadja majd a Kecskemét, Gera Zoltánnak tehát arra sem kell sokat várnia, hogy egykori klubja ellen is megmutassa magát vezetőedzőként. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában