Labdarúgás

2 órája

A Vasutas megdolgozott a győzelemért a Helvécia ellen

A vármegyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjának az éllovasa, a kiskunfélegyházi Vasutas SK a 4. helyen álló Helvéciát fogadta a 6. fordulóban. Kemény de sportszerű, végig szoros mérkőzés kerekedett a rangadóból, amelyet a hazai csapat megérdemelten nyert meg.

Vincze Miklós

Bár a Vasutas az élen állva fogadta a Helvéciát, amely öt kör után csak a 4. helyen állt, viszont a vendégek egy meccsel kevesebbet játszottak, így a vesztett pontok tekintetében két egyforma teljesítményt nyújtó csapat találkozott egymással Kiskunfélegyházán. 

labdarúgás, Helvécia SE, Vasutas SK,
A Vasutas SK-Helvécia mérkőzésen bevonulnak a csapatok
Fotó: Vincze Miklós

Rögtön a kezdés után megszerezhette volna a vezetést a vendégcsapat. Szabó Gábor lesgyanús helyzetben ugrott ki, rávezette a hazai kapusra a labdát, elhúzta mellette, majd nagyot esett. Sokan műesésre gyanakodtak, Szabó Gábor a lefújás után elmondta, hogy nem taktikázni akart, semmiképpen sem jó helyzetet (üres kapus ziccer) bizonytalanabb kimenetelűre (büntető) váltani, egy fűcsomóban bukott föl. A 9. percben Vincze Szabolcs gurított vissza a bal oldalon Borsos György elé, aki kapásból tekert a jobb felső sarok irányába, Horváth Mihály szépen védett. Egy percre rá komoly tömegjelent alakult ki a vendégek kapuja előtt, ám dacára a szokatlan népsűrűségnek, a hazai Kiss István mégis üresen kapta középen a labdát, de a jobb alsó sarok mellé lőtt. Öt percre rá Czimer Gábor célozta meg a rövid sarkot laposan, Horváth Mihály ezúttal is védett. A 21. percben Czimer ívelte be az ötösre a labdát, Kiss István csúsztatott a léc fölé. A 30. percben nagy helyzetet hagytak ki a vendégek. Egy kontra végén Szöllősi Péter passzolt középre balról, Börönde Ference került helyzetbe, közelről leadott első lövése egy védőről pattant ki, a második lövését a kapus Hekkel védte remek reflexmozdulattal, a harmadik löketnek már többen is az útjába álltak. A három kísérlet mindegyike az ötösön történt. A 37. percben Ódor robogott el jobb a szélén, jó beadását követően Szabó Gábor fejelt fölé. A 44. percben egy félpályáról érkező indításra Makai Zoltán startolt rá, 12 méterről átemelte volna a vendégek kapusa fölött, Horváth azonban tisztázni tudott. Nagy küzdelmet hozott a kiegyenlített első félidő.

A második játékrészben hol ez, hol az a fél dominált. Az 56. percben szabadrúgást végezhettek el a hazaiak balról, 25 méterről. Makai Zoltán állt a labda mögé, a félmagasan a jobb alsó sarokba tartó labdáját Horváth látványos vetődéssel hárította. Hét percre rá újra Makai Zoltán tüzelt 28 méterről a jobb alsó sarok irányába, Horváth ezúttal is menteni tudott. Négy percre rá Bárdos Bence lőtt kapura egy szabadrúgást, ez csemege volt a rendesen bemelegített Horváthnak. Egyre határozottabbá vált a hazai nyomás, a vendégek egyre több energiáját emésztette fel a védekezés, de néha már szinte túl sok hazai játékos tologatta a vendégek 16-osa előtt a labdát. Jellemző momentum volt, amikor egy nagy létszámú hazai akció közben a vendégek egyik játékosa jelezte társainak a problémát: „túl sokan vagyunk!”

Helvécia SE, labdarúgás,
Helvécia SE
Fotó: Vincze Miklós

A 71. percben három szögletet is beadtak a hazaiak, mindegyik életveszélyes volt, a negyedik már nem jelentett rizikót. Három percre rá újabb, remekül benyesett szöglet talált meg több embert is meg az ötösön, a vendégek kapusa volt az, aki újra nagyot védett. A 79. percben a vendégek többszöri kísérletre sem bírtak felszabadítani, Csorba II. Zoltán passza is rossz helyre ment, a labdát ugyanis Makai Zoltán szerezte meg, és balról, tíz méterről a léc alá bombázott, 1-0. A 84. percben nagy egyenlítési lehetőséget hagytak ki a vendégek. Piszmán Norbert robogott el a jobb oldalon, remekül adott középre, Szabó Gábor azonban középről, senkitől sem zavartatva a jobb alsó sarok mellé fejelt. Egy perc múlva bejött csereként Csorba I. Zoltán, akinek ez volt az utolsó mérkőzése hetvenévesen, ugyanis a mérkőzés másnapján ünnepli a hetvenegyedik születésnapját. Sok izgalmat hoztak a zárópercek, gólt azonban már nem, nagy csatát nyert meg megérdemelten a Loki.

Kovács Sándor, a Vasutas játékosa: – Jó és hajtós mérkőzést vívtunk a Helvéciával. Mind a két csapat nagy energiákat fektetett abba, hogy megszerezze a vezetést, miután érezhető volt, hogy aki itt betalál, az alighanem bezsebelheti a három pontot. Ez szerencsére nekünk sikerült, de meg is érdemeltük a szerencsét, mert sokat tettünk a győzelemért. A csapat hozzáállása továbbra is kiváló, ha még két, három fordulón át tartani tudjuk ezt a formát, akkor nagyon szép év elé nézünk.

Timár Zoltán, a Helvécia szakvezetője: – Megérdemelten nyert a hazai csapat. Az első játékrészben végig kiegyenlített volt a játék, a második félidőben viszont az utolsó félórában mi már a védekezésre koncentráltunk, az egy pontot igyekeztünk menteni. Jogos a Vasutas győzelme, jövőre majd visszavágunk. Sok alapemberem hiányzott ma, ezzel együtt a csapatom hozzáállásával elégedett vagyok, annak pedig kimondottan örülök, hogy a 2008-as születésű Szabó Roland végig jól játszott és remekül helytállt.

Vasutas SK-Helvéciai SE 1-0 (0-0)

Kiskunfélegyháza, Miskolczy István Sportpálya, vezette: Geleta Mihály (Váczi Levente, Bábel Gréta)

Vasutas SK: Hekkel – Németh, Borsos (Bárdos 64.), Czimer (Berekszászi 84.), Makai Z., Nemcsok, Makai T. (Farkas 67.), Nagy-Gál (Hideg 92.), Kiss I. (Kovács S. 80.), Laczkó (Harkai 88.), Vincze (Forgó 74.). Csapatvezető: Abonyi Péter.

Helvécia: Horváth M. - Molnár (Jánosity 63.), Komáromi (Piszmán 32.), Palásti, Szabó R., Szöllősi, Ódor (Csorba I. 87.), Börönde, Csorba II., Szabó G., Márton.

Gól: Makai Z. a 79. percben.

Sárga lap: Czimer 50., Vincze 58. perc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában