Kiskunfélegyháza

2024.09.04. 14:00

A Turul Koppány íjászok jól zárták a nyarat

Augusztus is bővelkedett sikerekben a félegyházi Turul Koppány íjász csapatnál. A különböző versenyeken a következő dobogós eredmények születettek, gyermek, fiatal és felnőtt versenyzők körében.

Sebestyén Hajnalka

A Dél-Alföldi Régiós Történelmi versenysorozatának 5. fordulóján vett részt a Koppányok egyik csapata, a Szegedi Szittyáknál. Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária és  Szólya Imre első, Dongó-Gárgyán Imola és Fekete Boglárka második helyezést ért el. 

csenge es boglarka
A képen (balról-jobbra): Zoboki Csenge és Fekete Boglárka büszkén mutatja az arany érmet
Fotó: Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület

A Magyar Íjász Szövetség rendezte meg a 2024. évi Történelmi Szabadtéri Országos Bajnokságot, Történelmi Szabadtéri Nemzeti Bajnokságot, a Távcéllövő Országos Bajnokságot és Távcéllövő Nemzeti Bajnokságot. Az év legmagasabb szintű országos versenyeinek a komáromi erőd adott otthont.

A Távcéllövő Nemzeti Bajnokságon modern anyagú íjjal Fekete Boglárka lett a nemzeti bajnok lett. Vadászreflex íjjal: Balanyi Sándor harmadik helyen végzett. Ezen eredmények alapján jutottak be a Távcéllövő Országos Bajnokságba, ahol Fekete Boglárka első helyen jutott a döntőbe, ahol meg is tudta szerezni a bajnoki címet. Balanyi Sándor a harmadik helyen jutott a döntőbe, de nem tudta megőrizni helyezését.

A Történelmi Szabadtéri Nemzeti Bajnokságon modern pusztai íjjal: Fekete Boglárka és Bicskeiné Csányi Mária  a harmadik helyen végzett. Vadászreflex íjjal: Zoboki Csenge lett a bajnok, Varga-Bene Olívia és  Dinnyés Gyula bronzérmet szerzett.

A Történelmi Szabadtéri Országos Bajnokságon modern pusztai íjjal: Fekete Boglárka második helyen végzett. Vadászreflex íjjal: Zoboki Csenge lett az első, Varga-Bene Olívia és Kis Mónika harmadik lett.

A nagy versenyek zárása után nem sok ideje maradt a Koppányoknak fellélegezni, mert azonnal hozzáláttak saját, 52. Tűzmadár versenyük szervezéséhez, melyet szeptember 8-án rendeznek meg a Kiskunfélegyháza Parkerdőben. A versenyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában