Atlétikai Centrum

2 órája

Nagy sikert aratott az Európai Sporthét kecskeméti sportnapja – galériával, videóval

Ezen a héten rendezik meg az Európai Sporthetet, amelynek keretein belül nagyszabású sportnapot tartottak a kecskeméti Atlétikai Centrumban. 18 aktív pont közül választhatták ki a résztvevők, hogy mit sportoljanak, és köztük értékes nyereményeket sorsoltak ki az esemény végén. A rendezvény fénypontjaként három olimpikonnal is találkozhattak a jelenlévők.

Vizi Zalán

Az Európai Sporthét keretein belül országosan és Kecskeméten is számos sportrendezvényt tartottak. A kecskeméti iskolák jellemzően a hét egyik napját a sportnak szentelték és sportnapot rendeztek a diákoknak. A város legnagyobb sportos rendezvényére viszont pénteken délután az Atlétikai Centrumban került sor.

sportnap, Kecskemét, Atlétikai Centrum,
Sportnapot tartottak Kecskeméten
Fotó: Vizi Zalán

A program már 14 órakor elkezdődött a Neumann János Egyetemen, ahonnan futóverseny keretein belül érkeztek meg a sportoló diákok az Atlétikai Centrumba. A két intézmény között pontosan 2024 méter van, így ekkora távot kellett teljesítenie a futóknak. A legkisebb korosztály a 3. osztályosok voltak, míg a legidősebb korcsoportot az érettségi előtt álló diákok képviselték; a futóversenyen összesen háromszázan vettek részt.

A futóverseny győzteseinek járó díjakat többek között a Neumann János Egyetem rektora, Dr. habil Fülöp Tamás adta át, aki köszöntő beszédében elmondta, az egyetem aktív tagja szeretne lenni a város sportos közösségének.

A sportnap elsődleges célja az volt, hogy mindenki sportosan érezze jól magát. – A sport által egy nagy közösséghez tartozhatunk. Célunk, hogy a sportolás által összehozzuk az embereket, mindenki örömét lelje a mozgásban – mondta Ivkovicné Béres Tímea, a sportnapot szervező Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A rendezvényen 18 aktív pontot alakítottak ki a szervezők. A labdarúgástól kezdve a kosárlabdán, kézilabdán át a judóig, birkózásig számos sportágat ki lehetett próbálni. A kézilabdázók előszeretettel fociztak, a kosarasok beálltak a röplabdázók közé vagy éppen rögbiztek, és lehetne még sorolni. Sokan kipróbálták a Kecskeméti Sportiskola legfiatalabb szakosztályának sportját, a tájfutást is.

Az Atlétikai Centrum épületében az Egészségfejlesztési Iroda szakemberei állapotfelmérést és különböző szűréseket hajtottak végre az érdeklődőkön. A sporttechnológiai eszközöket is ki lehetett próbálni, így le lehetett mérni, hogy ki hány kilométer/órával képes eldobni egy kézilabdát, vagy hány másodperc alatt futja a 60 métert.

Három olimpikon is részt vett a kecskeméti sportnapon

A sportnapot három olimpikon is megtisztelte jelenlétével, Holló Balázs úszó, Bánhidi Bence kézilabdázó és a kecskeméti Faragó Kamilla vízilabdázó. Velük fotózkodni is lehetett, illetve az élelmesek aláírásokat is gyűjtöttek.

A sportnapon jelen voltak a Sportoló Nemzet Program képviselői is. Rengetegen csatlakoztak ingyenes regisztrációval a Sportoló Nemzethez, az ország nagy sportközösségéhez.

A sportnap végén azok között, akik legalább egy sportágat kipróbáltak, nyereményeket osztottak ki. A sportruházati termékek, ajándékcsomagok mellett eszmei értékkel bíró ajándékok is gazdára találtak. Kisorsoltak egy, az SG Kecskemét első osztályú futsal csapata által aláírt mezt, a labdarúgó NB I-ben szereplő Kecskemét játékosai által aláírt labdát, Faragó Kamilla olimpiai válogatott mezét, valamint egy aláírt szegedi Bánhidi Bence-mezt is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában