Európai Sporthét

2 órája

Olimpikonokkal is lehet találkozni a pénteki sportnapon Kecskeméten

Ezen a héten rendezik meg az Európai Sporthetet, amelynek keretein belül sportnapot rendeznek a kecskeméti Atlétikai Centrumban. A rendezvényen 18 aktív pont közül lehet kiválasztani, hogy ki mit szeretne sportolni, illetve olimpikonokkal is lehet majd találkozni.

Vizi Zalán

A sportnap 14 órakor kezdődik a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karánál, ahol közös bemelegítés után futóversenyre kerül sor. A különböző korcsoportban indulók az egyetemtől az Atlétikai Centrumig fognak futni, pontosan 2024 métert.

sportnap, Európai Sporthét, Sportoló Nemzet
Olimpikonokkal is lehet találkozni a pénteki sportnapon Kecskeméten
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Az Atlétikai Centrumban többek között a Sportoló Nemzet Program képviselői fogják őket, illetve a futóversenyen részt nem vevő, de a sportnap iránt érdeklődőket várni. Rövid ingyenes regisztráció után a helyszínen bárki csatlakozhat a Sportoló Nemzet Programhoz (ez online is megtehető). 

– Mutassuk meg, hogy Kecskemét sportoló város. Csatlakozzunk minél többen ehhez az országos sportközösséghez – hívta fel a figyelmet a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője, Ivkovicné Béres Tímea. A programhoz való csatlakozással egyébként számos kedvezmény érhető el.

A sportnap az Atlétikai Centrumban a futóverseny után hivatalosan 15 órakor veszi kezdetét. Az érdeklődők 18 aktív pont közül választhatnak. Többek között focizhatnak, rögbizhetnek, röplabdázhatnak, kosárlabdázhatnak, kézilabdázhatnak, de kipróbálhatják a judot, a birkózást, a jégkorongozást, asztaliteniszezhetnek, vízilabdázhatnak (igaz, medence nélkül), illetve megmérettethetik magukat a Kecskeméti Sportiskola legfiatalabb szakosztályának sportjában, tájfutásban is.

A rendezvényen olimpikonokkal is lehet találkozni. Jelen lesz a magyar férfi kézilabda-válogatott oszlopos tagja, Bánhidi Bence, a Párizsban 5. helyen végző női vízilabda-válogatott kecskeméti származású játékosa, Faragó Kamilla, illetve Holló Balázs úszó. 

Lesz egészségügyi sziget is, ahol a Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda munkatársai különböző szűréseket hajtanak végre, az idősebbek örömtáncolhatnak is, valamint az Atlétikai Centrum épületében sporttechnológai pont lesz kialakítva, ahol az érdeklődők többek között fotocellás kapukkal lemérhetik, hány másodperc alatt futnak 60 métert, illetve milyen erősen képesek eldobni egy kézilabdát. A programot 18 óra körül a TST Tánciskola programja zárja, egy rövid koreográfiával fognak kedveskedni a jelenlévőknek, akik együtt táncolhatnak a profikkal.

Az esemény zárásaként értékes nyereményeket osztanak ki azok között, akik aktívan töltik a délutánt. Az eseményen való részvétel ingyenes.    

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában