Labdarúgás

2024.09.11. 14:13

A spanyolok szoros sikert arattak Kecskeméten – galériával

A magyar U21-es válogatott kedden Kecskeméten, a Széktói Stadionban fogadta Eb-selejtezőn a Spanyolországot. Az U21-es válogatott 11 év után lépett pályára Kecskeméten, amire 2113 néző volt kíváncsi, a találkozót végül a spanyolok nyerték.

Nyitray András

A spanyolok tele topligás játékosokkal érkeztek a mérkőzésre, veretlenül vezetve a csoportot. 

U21, labdarúgás, Spanyolország, Magyarország
A spanyolok szoros sikert arattak Kecskeméten
Fotó: Bús Csaba

A 7. percben Diego López elé került a labda a tizenhatoson belül, aki ballal a rövid alsót vette célba, de Hegyi bravúrral leért. Az első negyedóra végén már 80-20 volt százalékban mérve a labdabirtoklási különbség a vendégek javára, akik szép számmal tekerték középre a szögleteket is. A 21. percben egy ilyen szituációból meg is szerezték a vezetést, Hegyi ugyan kiütötte a labdát, de pont középre, Navarro lövése aztán Baráthon megpattanva utat talált a hálóba (0-1). A folytatásban Turrientes szabadrúgásai okoztak némi veszélyt, de nem talált kaput, míg egy kontra végén a másik oldalon Vancsa középre lőtt labdája után emelkedett volna a nézőközönség hangereje.

Fordulás után sem változott a játék képe, mélyen visszazáró magyar védelem, az azon a rést sok passzal kereső spanyolokkal szemben. Az 54. percben Navarro ennek ellenére nagy helyzetbe került, de a védelem mögé ívelt labdát kapásból fölé vágta. Jöttek a cserék mindkét oldalon, majd az utolsó húsz percbe érve López 13 méterről leadott lövése vezette be a csapatokat, melyet Hegyi hárított. A 90. percben aztán beállt Lisztes Krisztián, aki első labdaérintéséből akár a mérkőzés hőse is lehetett volna, elé került a labda 16 méterre a kaputól, majd jobbal kevéssel tekert a jobb felső mellé. Ez volt a mérkőzés utolsó helyzete, így maradt a 0-1.

Magyarország – Spanyolország 0–1 (0–1)

Kecskemét, 2113 néző. Vezette: Robert Jenkins (walesi)

Magyarország: Hegyi – Szabó A., Yaakobishvili A., Baráth P. – Eördögh (Lisztes K., 90.), Komáromi, Kosznovszky, Vitális (Okeke, 70.), Benczenleitner – Gruber (Dénes Cs., 66.), Vancsa (Kerezsi, 66.). Szövetségi edző: Szélesi Zoltán

Spanyolország: Iturbe – Juanlu (Francés, 83.), Cubarsí, Huijsen, Carreras – Nico González (Guerra, 59.), Turrientes – Navarro (Moro, 83.), Torre (Veiga, 73.), D. López – Omorodion (Joseph, 59.). Szövetségi edző: Santi Denia

Gól: Navarro (21.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában