Futsal

14 órája

Presztízs derbit vív pénteken az SG Kecskemét

Az SG Kecskemét Futsal Club péntek este újabb alapszakasz mérkőzést vív a futsal NB I-ben, ahol igen nehéz periódusban vannak a kék oroszlánok. A hírös városiak egy presztízs derbin szeretnének visszatérni a győzelmek útjára.

Nyitray András

Egyik gárda sincs top formában, hiszen a Veszprém legutóbbi három meccsét vesztette el, míg a kecskemétiek az előző két fordulóban maradtak pontok nélkül. Ennek ellenére a gárdák továbbra is a rájátszást érő helyeken állnak, viszont ha biztosítani akarják pozícióikat, sürgősen el kell kezdeni az újabb egységeket begyűjteni. A nagyon szoros élbolyban a Veszprém és a Kecskemét ugyanúgy áll, egyaránt négy győzelme és három veresége van a két csapatnak, a ScoreGoal riválisa csupán jobb gólkülönbségével harmadik. A tét mellett viszont komoly presztízs is jellemzi ezt a párosítást. 

presztízs derbi, futsal, Kecskemét
Presztízs derbi előtt a kék oroszlánok
Fotó: Bús Csaba

Pénteken egy parázs csata várható a Messzi István Sportcsarnokban, amely egyben közönségszórakoztatónak is ígérkezik, hiszen a két együttes múltjában sokszor az érzelmek és az indulatok is helyet kaptak egy-egy összecsapás során. Nem kell messzire menni a múltban a legutolsóért, hiszen az előző idényben a felsőház záró fordulójában egy utolsó pillanatokban születő góllal verte meg 3–2-re a Veszprémet a Kecskemét, és azzal a sikerrel jutott be végül a Haladás elleni fináléba, ahol ezüstérmes lett a klub történetének legjobb évében. A tavalyi négy összecsapásból az alapszakaszban kettőt nyert meg a Veszprém, a felsőházban viszont mindkét alkalommal a hírös városiak bizonyultak jobbnak. 
Marko Gavrilovic és a kecskeméti játékosok is tisztában vannak vele, hogy nagyon fontos csata következik mindkét együttes számára, amivel megerősíthetik helyüket. A hazaiak helyzetét nem könnyíti meg, hogy betegségek miatt nincs mindenki hibátlan állapotban a fordulót megelőzően.

Betegségek is nehezítik a ScoreGoal helyzetét a presztízs derbi előtt

– Fontos összecsapás lesz a pénteki mindkét fél számára. Ellenfelünk az utóbbi meccseken nem járt szerencsével, de úgy gondolom, hogy a lehetőségeik megvoltak, így csalókák ezek az eredmények – mondta a mérkőzés előtt Marko Gavrilovic, az SG Kecskemét Futsal Club sportigazgatója. – Egy pillanatig sem vehetjük őket félvállról. Mi sem tudtunk nyerni a legutolsó két körben, és most a Veszprém elleni összecsapás is derbinek ígérkezik. Ha szeretnénk a rájátszásba jutni, el kell kezdenünk pontokat szerezni a riválisok ellen is. Bízom benne, hogy a betegségekkel küzdő játékosaink bevethetőek lesznek pénteken, mert mindenki legjobb tudására szükség lesz. Szurkolóink kitartó támogatásáért hálásak vagyunk. Remélem, hogy ezúttal is ott lesznek mellettünk.

Az SG Kecskemét Futsal Club– vehir.hu Futsal Veszprém mérkőzés péntek este 18 óra 30 perckor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában