Labdarúgás

2024.09.04. 18:10

A KTE aktív volt az utolsó napon

Kedden éjfélkor zárult le hivatalosan a magyar átigazolási időszak, ezt követően már csak szabadon igazolható játékosokra csaphatnak le a klubok. A KTE számára is aktívan telt ez az időszak, két érkezőre végül kettő távozó jutott.

Nyitray András

A keddi nap érkezők bejelentésével indult Kecskeméten, egy támadó és védő érkezett, utóbbi ráadásul régi ismerős lehet a KTE drukkerek számára. 
A 195 centis, 27 esztendős ukrán-magyar védő, Rjaskó Mihály lila-fehérben megannyi szép siker részese volt két év alatt, az NB II-es ezüstérmes gárdában 29 bajnokin lépett pályára, majd az NB I-ben is érmet szerző csapatban 19 találkozón játszhatott. A KTE-ben összesen 54 tétmeccsen lépett pályára. Tavaly nyáron Nyíregyházára igazolt, ahol NB II-es bajnok lett, de most visszatért. 

Rjaskó Mihály újra a KTE játékosa 
Fotó: KTE

– Nagyon örülök, hogy itt lehetek, egy percig nem gondolkodtam, hogy igent mondjak. Sokat jelent számomra a klub, mindenkit jól ismerek már itt, örömmel fogadtak. Tudom, hogy mit vár a stáb is, bízom benne, hogy újra szép sikereket érhetünk el együtt. Mindent meg fogok tenni ezért. Az öltözőbe lépve természetesen elöntöttek a régi emlékek, hiszen két nagyon szép évet töltöttem el itt a feljutás és az ezüstérem időszakában. Szeretnék stabilan játszani az NB I-ben, és segíteni a csapatot, hogy minél jobban szerepeljünk. Várom már a találkozást a drukkerekkel, főleg az első hazai meccset, mert rengeteg szeretetet kaptunk tőlük mindig, szeretném ezt is újra átélni – mondta Rjaskó Mihály.

A 2004-es születésű támadó, Berki Marcell Székesfehérváron született, ott is kezdett el futballozni. Tehetségére nagyon korán felfigyeltek, 2018-ban az a Salzburg igazolta le, mely Szoboszlai Dominikra is lecsapott annak idején. A Salzburg kötelékében majdnem négy esztendőt töltött el, bemutatkozott az osztrák másodosztályban szereplő Lieferingben is, eközben az U15-ös korosztály óta pedig folyamatosan tagja a magyar utánpótlás válogatottaknak. Tavaly nyáron hazatért a Fehérvárhoz, ahol 15 találkozón – jobbára még csereként szerepet kapva – egy gólig jutott.  A támadót a KTE kivásárolta a szerződéséből. 

– Friss az élmény még számomra, ugyanakkor amikor meghallottam, hogy a KTE engem szeretne, akkor nagyon boldog lettem. Nem sokat gondolkodtam, szerettem volna váltani és jönni. Tisztában vagyok vele, hogy egy nagyon jó klubról van szó, mely a játékosok kinevelésében is komoly sikereket ért már el. Tökéletes lépés ez számomra fiatalként, ami az én munkabírásommal egy nagy lehetőség is. Szeretném megmutatni, hogy mit tudok, ezzel is segítve a klubot. Célom, hogy minél több játékperchez jussak, azt tartalommal töltsem meg, és remélem, hogy a szurkolók is gyorsan meg fognak kedvelni ezáltal – mondta Berki Marcell.

A klub ezután még két távozóról is beszámolt, az egyikük Derekas Zoltán, akit a több játéklehetőség érdekében az NB II-es Tatabányának adtak kölcsön. Derekas januárban érkezett egy súlyos sérülésből felépülve, jobbára csereként nyolc tétmeccset kapott azóta. 
Helmich Pált ugyan nem akarta elengedni a klubvezetés, ám a KTE közleménye szerint a futballista az Újpest elleni bajnoki előtt jelezte, menni akar, és végül éppen az Újpest játékosa is lett. 

– Helmich Pál az Újpest elleni bajnoki előtt jelezte a klubvezetés felé, hogy távozni szeretne, ezért nem került be végül a találkozó keretébe. A játékos a téli átigazolási időszakban érkezett az NB III-ból, ezt követően végig megkapta a bizalmat az élvonalban, a szurkolók is megkedvelték. Ebben az idényben is sok játékpercet kapott ahhoz, hogy fiatalként folyamatosan fejlődhessen. A klub célja az volt, hogy ezen az úton együtt haladhassunk tovább vele, nem terveztük elengedését. A játékos ugyan élő szerződéssel rendelkezett, viszont mérlegelnünk kellett azt is, hogy a csapategység szempontjából mi a legjobb döntés. Ez végül a játékjog értékesítése volt. Helmich Pál az Újpest játékosa lett átigazolási díj fejében, miután a klubok hosszas egyeztetések után megegyezésre jutottak az átigazolási időszak hajrájában – szól a KTE közleménye

A nyári átigazolási időszak ezzel lezárult. A szabadon igazolható, klub nélküli játékosok ezek után is aláírhatnak még, a hírek szerint a kecskemétiek tesztelnek is egy spanyol futballistát, amire választ a pénteki edzőmeccs adhat. A Kecskemét a  Szentlőrincet fogadja 12 órakor a Széktói Stadionban. 

A nyári átigazolási időszak mérlege a KTE szempontjából: 

Érkezők: Berki Marcell (Fehérvár FC), Bocskay Bertalan (Bp. Honvéd, Kotula Máté (Kazincbarcika), Kovács Barnabás (ZTE), Papp Milán (Kazincbarcika), Pálfi Kristóf (Dorog), Rjaskó Mihály (Nyíregyháza), Vattay Márton (Putnok FC), Katona Bálint (FTC – kölcsön)
Távozók: Fadgyas Tamás (Kazincbarcika), Grünvald Attila (Tiszakécske), Helmich Pál (Újpest FC), Matheus Izidorio Leoni (Nyíregyháza), Szűcs Kornél (Plymouth Argyle)

Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: Horváth Krisztofer (Torino FC – Olaszország, onnan Újpest FC), Iyinbor Patrick (Ferencváros, onnan Vasas FC), Nagy Olivér (Ferencváros, onnan Soroksár, kölcsönbe), Szendrei Ákos (DAC 1904 – Szlovákia)
Kölcsönadva: Derekas Zoltán (Tatabánya) 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában