Kézilabda

18 órája

A Kiskunmajsa a Kecskemétet is meglepné

Hétvégén folytatódnak a küzdelmek az NB II-es férfi és női bajnokságokban. A programot egy újabb vármegyei rangadó színesíti, a Kiskunmajsa a Lajosmizse után most a Kecskemétet lepné meg hazai pályán. A Mizse KC Szolnokon, a Kalocsa Tökölön javítana vereséget követően.

Nyitray András

A G csoportban jól szerepelnek a Bács-Kiskun vármegyei klubok, hiszen a Kecskemét két kör után hibátlan, míg a Kiskunmajsa és a Lajosmizse egy-egy győzelemmel és vereséggel rajtolt el. A Kiskunmajsa éppen a MIzse KC-t lepte meg nagy csatában az előző körben 32–28-ra, míg a Kecskemét a PLER U21 után a Kunszentmártont is megverte. Nem is akárhogyan, hiszen a hírös városiak 28-43-ra nyertek idegenben. A két együttes alighanem kiélezett rangadót vív majd, melyet szombaton 18 órakor rendeznek Kiskunmajsán.

Kiskunmajsa, kézilabda, bajnokság
A Kiskunmajsa remek meccsen van túl
Fotó: Tapodi Kálmán/ archív-felvétel

Ugyancsak a G csoportban szerepel a Mizse KC is, mely a vármegyei derbin elhullajtott pontokat, Szolnokon szeretné pótolni. A Szolnok még nem nyert, így a mérkőzés esélyese a tavalyi bronzérmes lesz. A találkozó szombaton 19 órakor kezdődik. 

A Kalocsai KC az F csoportban szerepel, és a nyitányon aratott győzelem után, legutóbb vereséget szenvedett. A KKC végig nagyon szoros mérkőzést játszott Dunaharasztiban, ahol a szünetben kettő gólos hátrányban volt, végül 33–30-ra maradt alul a DMTK llen. Javítani vasárnap 13 órás kezdéssel Tökölön lesz lehetősége Szvétek Balázs játékosainak.

A női bajnokságban a G csoportban szerepel a Kecskeméti NKSE és a Bácsalmási PVSE is. A két együttes egyelőre hibátlan, a Kecskemét legutóbb a Malév SC, míg a Bácsalmás a Gyál otthonában nyert. Ezen a hétvégén nem rendeznek fordulót, a két együttes legközelebb október elején lép majd pályára, a KNKSE az Alsónémedi, míg a PVSE a Vecsés vendége lesz akkor.

A vármegyei I. osztály után a II. osztály mezőnye is kialakult eközben. A férfiaknál hat klub alkotja a mezőnyt (Bácsalmás, Hőgyész, KSE, KARC, Tiszaalpár, Tiszakécske), míg a nőknél öt klubbal (Bácsbokod, Kiskőrös, Nemesnádudvar, Kelebia, Tolna) számolhatnak. A bajnokság küzdelmei idén is tornák formjában zajlanak majd. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában