Európai Mobilitás Hét

2 órája

Kétkarikás kerékpárversenyt rendeztek Kecskemét belvárosában – galériával, videóval

Egy év kihagyás után ismét volt kerékpárverseny Kecskemét történelmi központjában. Nyolcadik alkalommal rendezte meg az MKB Bank Cycling Team és a Kecskemét Megye Jogú Város Önkormányzatával karöltve a Kecskeméti Kétkarikás kritérium versenyt az Európai Mobilitás Hét záró eseményeként.

Szentirmay Tamás

A kritérium, azaz háztömb körüli verseny, amely vasárnap reggel nyolc órakor kezdődött, a nézők számára az egyik leglátványosabb kerékpáros versenyforma, ugyanis ennek keretében néhány percenként elszáguld a mezőny a közönség előtt, akik így többször is láthatják és biztathatják kerékpárosokat.

kerékpárverseny, Kecskemét
Kétkarikás kerékpárverseny Kecskemét belvárosában
Fotó: Szentirmay Tamás

A rendezők az idén is kedveztek a gyermekeknek és a vállalkozó kedvű szülőknek egy különleges időfutammal, amelyen minden bringás nyert valamilyen apróságot. Újdonság volt a Céges Futam, ahol a kerékpározni szerető cégek, baráti társaságok nyomták a pedált, és tetszőlegesen váltva teljesítették a harminc perces megmérettetést. Minden csapattagnak minimum egy kört kellett teljesíteni, de egy csapattag többször is beállhatott a versenybe, viszont egy csapatból egyszerre csak egy kerékpáros lehet a pályán. 

A kerékpárverseny egyes kategóriáiban komoly kritériumokat állítottak fel

A Sziget Rush fixis futamra külön szabályzat vonatkozott. Csak koskormánnyal szerelt, kormány végdugóval rendelkező kerékpárral lehetett rajthoz állni, minimum 18 küllős kerékkel, valamilyen pedálkötés használata kötelező volt. Strap (klipsz szíj) használatát nem engedték meg, míg a sisak használata kötelező volt, még a bemelegítő körökben is. A kerékpáron nem lehetett fék, kulacs és kulacstartó sem. A rajt előtt ugyanis ellenőrizték a kerékpárokat.

A szervezők szerettek volna egy igazán tempós futamot is a belvárosban, ezért pénzdíjas körözést is meghirdettek a leggyorsabb lábúak számára. Az ezen a versenyen induló leggyorsabb bringás elnyerte a Hírös Város Bajnoka címet. A rajt/cél terület a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház előtt volt, a mezőny a Batthyány utca, Dobó krt., Deák Ferenc tér, Lechner Ödön utca, Lestár tér vonalán haladt.

Eredmények:

Cégek: 1. HakapESZII, 2. Veloroom Bike&Café, 3. Natix Kft. 

Férfiak, elit: 1. Gönczy Gergő, 2. Rózsa Balázs, (mind kettő Epronex-Hungary Cycling Team), 3. Juhász Péter (Szekszárdi Kerékpáros SE). 

Fixi: 1. Diego Klug, 2. Papp Csongor, 3. Orosz Dávid. 

U13: 1. Mármarosi Manuel (Szekszárdi Sportközpont), 2. Konráth Máté (Szegedi Kerékpáros Sport Club), 3. Mármarosi Adrián (Szekszárdi Sportközpont). 

U15: 1. Mármarosi Marcell, 2. Rádi Noel (mind kettő Szekszárdi Sportközpont). 

U17: 1. Horváth Máté (KSI), 2. Bók Olivér László, 3. Kósa-Fehér Kende (Green Riders Cycling Team). 

U19: 1. Zsembery Boldizsár (MHB Cycling Team), 2. Kőrösi Gábor (KSI), 3. Dorogi Alex Martin (Kőbánya Cycling Team). 

U23: 1. Zsembery Boldizsár, 2. Dobai Dávid (Green Riders Cycling Team). 

Nők, elit: 1. Farkas Janka (Team Cookina ASKÖ ARBÖ Graz), 2. Borissza Johanna (Green Riders Cycling Team), 3. Németh Bettina Tímea (Team Cookina ASKÖ ARBÖ Graz). U17: 1. Pákolicz Gréta (Lotus Team), 2. Lambert Luca (Superior Racing Team), 3. Mármarosi Alexa (Szekszárdi Sportközpont). 

U19: 1. Tóth-Milei Iringó Hanga.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában