Kosárlabda

3 órája

A Kecskemét az OSE ellen tartotta a főpróbát

Pénteken este az Oroszlány ellen zárta a felkészülési meccsek sorát a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. A bajnoki rajtra való finomhangolás most következik, szeptember 28-án a Szolnok ellen lép pályára idegenben a Kecskemét az alapszakasz rajtján.

Nyitray András

Alaposan bekezdtek a csapatok, a palánk alól és távolról is rendre eredményesek voltak, 8-6. Ezt követően is inkább a támadásokon, mintsem a védekezésen volt a hangsúly. A befejezésekkel viszont a vendégek sáfárkodtak jobban, 19-24-et mutatott a kijelző az első tíz perc végén. A folytatásban nem találta a ritmust a Kecskemét, 24-34-re lépett meg az OSE. Ezt követően kiegyenlített, fizikális csata folyt a pályán, a szünetre 35-48-cal mehettek a gárdák az öltözőkbe.

Kecskemét, kosárlabda
A Kecskemét vereséggel zárta a felkészülést
Fotó: KTE Kosárlabda Klub

A folytatás is magas iramot hozott, a harmadik etap ötödik percében 45-60 volt az eredmény egy hazai trojkát követően. Újabb sikeres távolik után közel járt hozzá, hogy benézzen tíz egység alá a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, a vendégek viszont tudtak reagálni, 53-68-cal jöhetett a záró felvonás. Mindkét oldalon szép megoldásokat láthattak a szurkolók, a különbség érdemben nem változott, és az utolsó percek sem hoztak nagy fordulatot, a végeredmény: 72-87 az OSE javára.

A Kecskemét Szolnokon kezd

– Szép kosárlabdát játszó csapatok mérték ma össze tudásukat. Az OSE jól kihasználta azokat  lyukakat, amelyek pontosítása még ezután vár ránk. Volt egy nagyon jó szériájuk, amikor kialakították előnyüket, és ezt meg is őrizék, gratulálok nekik a győzelemhez.  Nálunk a tranzíciók és pick and rollok védése, a kizárás és az állóképesség rendben volt, a többit kell még finomhangolni. A mezőnydobások és a büntetők pontossága elmaradt a várttól, jobban kell koncentrálnunk. Ezek döntően befolyásolták a meccs végkimenetelét – értékelt Ivkovic Stojan, a Kecskemét szakmai igazgatója.

A hírös városiak szeptember 28-án (szombaton) Szolnokon kezdik az idényt, kezdés 19 óra 30 perckor. Az első hazai meccsre egy héttel később a Falco jön a Messzi István Sportcsarnokba.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - MVM-OSE Lions 72-87 (19-24, 16-24, 18-20, 19-19)
KTE pontszerzők: Tóth Barna 7/3, Wittmann 5/3, Rakicevic 18/6, Lee 11/6, Schöll 3, Ivkovic 9/6, Sinik 11/3, Karahodzics 8.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában