Labdarúgás

2 órája

A Dunagyöngye SK pályáján a víz az úr

Az árvíz utolérte a Dunagyöngye SK csapatát is, a szeremlei labdarúgó pálya ugyanis víz alatt áll. Szombati Józsefet, a csapat vezetőedzőjét arról kérdeztük, hogy várhatóan mikor lesz újra használható a játéktér, és hogy addig hogyan oldják meg a hazai bajnokik megrendezését.

Vincze Miklós

Szeremlén remek sikerélménnyel zárult a vármegyei másodosztályú bajnokság 5. fordulója, miután a Dunagyöngye SK 5-0 arányban győzni tudott idegenben, ráadásul nem is akárhol, hanem Foktőn.

Dunagyöngye SK, árvíz, labdarúgás, Szeremle
Melnik János, a Dunagyöngye SK egyesület elnöke szemléli a szeremlei pályát.
Fotó: Szombati József

– Nagyon örülünk ennek az idegenbeli győzelemnek, a sikerünk értékét az is növeli, hogy ezúttal hét játékosomra nem számíthattam, de a többiek nagyszerűen helyettesítették a hiányzókat – jelentette ki Szombati József, a Dunagyöngye SK veztőedzője.

Ráadásul a Dunagyöngye ennek a győzelemnek köszönhetően újonc létére már a 2. helyen áll a Déli csoportban. A derűre aztán jött némi ború, pontosabban víz, igaz, a helyi viszonyokban jártas emberek számára nem teljesen váratlanul, a Dunán levonuló árvíz következtében a szeremlei futballpálya ugyanis most már jó méteres víz alatt áll.

– Jelenleg nem sokat tehetünk, legföljebb annyit, hogy a hálókat nem tekerjük össze, hanem szépen kirakjuk őket a víz alatt álló öltözőben, reménykedve abban, hogy miután levonul a víz, a hálóban fönnakadt halakból főzhetünk egy jó kis bajai hallevet, az ár levonultát megünneplendő – tért át a foktői győzelemhez képest szomorúbb témára a mester, és még megemlítette, hogy a pályán azóta láttak hattyút úszni és csukát, igaz, az utóbbi nem hallébe való állat volt, hanem focicsuka.

Szeremlén kétségbe esve ugyanakkor nincsenek, a pálya ártéren van, így a számukra nem annyira szokatlan vagy rendkívüli esemény az, ami most bekövetkezett. Adódik két kérdés a kívülálló számára, hogy vajon mennyi időbe telik rendbehozni a pályát, és hogy addig hol játssza a hazai mérkőzéseit a Dunagyöngye SK.

– Miután a víz levonul, két feladatunk lesz, a pályát alaposan leslagozni, vagyis lemosni róla az iszapot meg miegyebet, amit ráhordott az ár, illetve alaposan kitakarítani az öltözőt, majd újrafesteni – jelentette ki a tréner. – Az árvíz levonulása után jó három hét kell ahhoz, hogy a pályán újra használható legyen. A tapasztalatra alapozva mondhatom ezt, már gyakorlatunk van ebben.

Ami pedig azt a kérdést illeti, hogy hol tudják játszani a bajnokikat, most jön kapóra az, hogy a Dunagyöngye SK már a tavalyi évben is hol a szeremlei, hol a dunafalvai pályát használta.

– A hétvégén a Dusnokot Dunafalván fogadjuk – jelentette ki Szombati József. – A másodosztályban nem terveztünk odavinni meccseket, mert az azért inkább egy vármegye hármas létesítmény, de egyrészt a szükség törvényt bont, másrészt pedig a pálya talaja ott jobb most, mint a korábbi években volt – jelentette ki Szombati József, bizonyítván, hogy a Dunagyöngye SK-t nehéz zavarba hozni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában