Labdarúgás

2024.08.16. 22:04

Nikitscher duplájával jött az első KTE siker – galériával

Az OTP Bank Liga 4. fordulójában az ETO FC Győr látogatott a Széktói Stadionban a KTE vendégeként. A duplázó Nikitscher Tamás vezetésével, megszületett az első kecskeméti győzelem az idényben.

Nyitray András

Szabó István egy helyen változtatott ezúttal, Meszhi helyén Lukács kezdett. 

Megszületett az első kecskeméti győzelem az idényben
Fotó: Bús Csaba

Jól indult hazai szempontból a mérkőzés, hiszen öt perc elteltével Májer lövése máris veszélyes volt, majd a 8. percben már jött is az első gól. A bal oldalról Nikitscher indult befelé jó cselekkel, majd a hosszúba lőtt (1-0). Az ivószünetig kevés esemény történt ezután, egyedül Sahli gyenge lövését jegyezhettük fel. A folytatásban ugyan az ETO próbált mezőnyfölényt kialakítani, de a labdabirtoklás nem párosult veszéllyel, Kersáknak távoli lövéseknél kellett maximum a helyén lennie, amit meg is tett. A félidő végén aztán Lukács indulhatott meg egy kontrával a félpályától, lefutotta emberét, majd ziccerbe is került, s lövése ugyan kijött a kapusról, de a lecsorgó labdát Nikitscher az üres kapuba lőtte (2-0). 

A második félidőben az ETO próbált még nagyobb elánnal előre menni, ami lehetőségekkel is párosult. Lukic többször is próbálkozott, de Kersák több alkalommal is kifogott rajta, ezek közül a legnagyobb védés az 56. percben fűződött a nevéhez, amikor bal külsővel célozta az ellenfél támadója a hosszút. A 64. percben hazai meccslabda adódott, Lukács megint a félpályától indult meg, de centikkel a jobb alsó mellé gurított. A győriektől aki élt és mozgott, gyakorlatilag előre ment már a hajrában, a 88. percben Kersák a meccs védését mutatta már be, amikor Skvarka tüzelt néhány méterről. A győriek törekvései végül gólt hoztak, az öt perces hosszabbítás kezdetén Diarra lőtte ki 16 méterről a kapu bal oldalát (2-1). Az utolsó perceket viszont sikerült kivédekezni, így maradt a 2-1.

Kecskeméti TE – ETO FC Győr 2-1 (2-0)

Kecskemét, 2702 néző. V: Derdák (Szécsényi, Ország)

KTE: Kersák Májer (Nagy K. 64.), Szabó A., Belényesi, Katona, Zeke – Nikitscher, Vágó, Kovács B. (Meszhi 46.) – Pálinkás (Derekas 88.), Lukács (Helmich 78.). Vezetőedző: Szabó István

ETO: Petras – Albion, Szépe, Boldor, Csontos (Vianna 46.) – Skvarka, Tóth R. (Bitri 91.) – Vera (Diarra 46.), Sahli (Bánáti 72.), Gavric – Lukic (Farkas B. 72.). Vezetőedző: Borbély Balázs

Gól: Nikitscher (8., 45 + 3.) ill. Diarra (90.)

Szabó István, a KTE vezetőedzője: – Nem ez volt ebben az idényben a legjobb mérkőzésünk, de ahogy küzdöttünk, azelőtt megemelem a kalapom. Az első félidőben ki-ki meccs volt, jó helyeken szereztünk labdákat, de a két gólon kívül volt hiányérzetem, mert pontatlanok voltunk a középpályán. Szünetben ezt megbeszéltük, de a második félidőn meglepődtem, mert nem arról volt szó. hogy ennyire húzódjunk vissza. Átvette az irányítást a Győr, melynek nem volt veszítenivalója, de akár ezt is kihasználhattuk volna, mert ott volt a ziccerünk. Az egy kicsit válaszút elé is állított minket, onnantól nehéz volt megújulni, a végén a Győrnek egyértelmű helyzetei voltak. Igaz, ekkor már hét-nyolc játékosuk is fent volt, amire jó átmenetekkel lehetett volna reagálni, de ezek hiányoztak már. Gratulálok a játékosaimnak összességében, mert csapatként megérdemelten nyertünk.

Borbély Balázs, az ETO vezetőedző: – Gratulálok a Kecskemétnek, megérdemelten nyert, mert szerzett két gólt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában