Labdarúgás

2024.08.02. 11:55

A KTE minden poszton erősítene még

Még jó egy hónap maradt hátra a nyári átigazolási időszakból, de az már most kijelenthető, hogy a keret magját sikerült együtt tartania a klubvezetésnek a nyár folyamán Kecskeméten. Tóth Ákos sportigazgató ugyanakkor elmondta, lehetnek még változások a KTE életében a folytatásban.

Nyitray András

Kecskeméten viszonylagos nyugalomban indult el a nyári munka, többségében kiegészítő emberek távoztak, akiket igen gyorsan pótolni tudtak. Ritka pillanat volt tehát, hogy a keret szinte egyben kezdte meg a munkát, ez a KTE esetében is nagy szó. 

labdarúgás, KTE, Tóth Ákos,
Tóth Ákos, a KTE sportigazgatója
Fotó: KTE

– Nagyon ritka alkalom az egy csapat életében, hogy már a felkészülés első napján szinte teljesen készen van a kerete. Tudtuk, hogy kire számítunk mindenképpen, így a csapat magja egyben maradt, a kölcsönjátékosok ugyan távoztak, de ennek kapcsán korábban megszületett a döntés, a pótlásukat is összességében megoldottuk a nyári kezdésre. Lesz még mozgás ettől függetlenül a keretben, akár érkező, akár távozó. Van még feladatunk, minden csapatrészbe keresünk megfelelő erősítést, ugyanakkor kapkodni nem akarunk – mondta a sportigazgató az átigazolási piac várható fejleményeiről.

Tóth Ákos az érkezők kapcsán is elmondta eddigi benyomásait, vannak olyanok is, akik hosszú sérülés után lehetnek újra fontos láncszemek a csapatban.

– Kezdjük rögtön azzal, hogy újra bevethető Nagy Krisztián. Játékosként és karakterként is nagyon fontos tagja a csapatnak és az öltözőnek, s noha tisztában vagyunk vele, hogy türelmesnek kell lennünk vele, már a jelenléte is sokat ér, akkor is, ha nem fog rögtön rendre 90 percet játszani. Örülök, hogy a nyitányon már újra ott lehetett a pályán. Nikitscher Tamás ugyan az előző szezon végén visszatért, de fizikálisan kellett még neki ez a nyári alapozás ahhoz, hogy tényleg top állapotba kerüljön, így csak most fogjuk igazán azt kapni tőle, ami benne van. Kotula Máté a bal oldalon jelenthet új alternatívát, míg Papp Milán a védelem közepén. Mindketten jó korban vannak, tele vannak bizonyítási vággyal, pontosan olyan profillal rendelkező játékosok, akik illenek a filozófiánkba. Kovács Barnabást részben Horváth Krisztofer helyére is igazoltuk. Más típusú futballista, más erősségei vannak, de jól illik a csapatunkba. Nagy lehetőséget látunk benne. Pálfi Kristóf a jövő embere, de az NB III-ban folyamatosan védhet majd, illetve végig az NB I-es kerettel fog dolgozni, míg Vattay Márton noha csak 2005-ös születésű, korához képest érett és bátor játékot nyújt már most a középpályán. Fontosnak tartom azt is, hogy a jelenlegi keretben nincs kölcsönjátékos, tehát immáron mindenki a KTE értéke, sikerült stabilizálnunk egy kitűnő alapot két esztendő alatt – mondta Tóth Ákos.

Az alapemberek közül egyedül Horváth Krisztofer távozott, aki topligás lehetőség előtt áll, erre nagyon büszke a szakmai stáb és a klubvezetés is.

– Horváth Krisztoferre méltán lehetünk nagyon büszkék. Ebben a másfél évben, amit itt töltött Kecskeméten, nagyon sokat fejlődött. Ebben megvan a saját érdeme, illetve a miénk is, a lényeg viszont az, hogy ezt közösen értük el. Sosem utazott még KTE játékos egy Európa-bajnokságra, és abban biztos vagyok, hogyha nem hátráltatja pont a torna előtt egy kisebb sérülés, akkor pályára is léphetett volna. Az is beszédes, hogy a Torino ragaszkodott ahhoz, hogy a felkészülést már náluk kezdje. Egy dolog biztos, az ajtónk mindig nyitva fog állni előtte, amellett, hogy azt kívánjuk, jusson el a legmagasabb szintre – tette hozzá Tóth Ákos.

A KTE célja a minél jobb szereplés

A célok kapcsán Tóth Ákos elmondta, nincsenek nagy változások, előbb a megfelelő mennyiségű pontot kell begyűjteni, utána meccsről meccsre előre lépkedni.

– A céljaink nem változtak, szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni a bajnokságban, ennek alapfeltétele viszont az, hogy először megszerezzük a bennmaradáshoz szükséges pontokat. Minél gyorsabban megvalósul ez, annál előbb tud új célokat kitűzni maga elé egy csapat a folytatásban. Ezen elv mentén dolgoztunk akkor is, amikor ezüstérmesek lettünk, illetve tavaly is. A legfontosabb viszont az, és ehhez tartjuk magunkat, hogy mindig csak a következő mérkőzésre szabad koncentrálni, távolabb nem szabad tekinteni a 12 csapatos NB I-ben. Komoly munkát végzett el a csapat a nyár folyamán, így bizakodva tekintünk előre – zárta gondolatait Tóth Ákos a célokat meghatározva. 

A Kecskeméti TE szombaton a Ferencváros vendége lesz 19 óra 45 perckor, a nyitányon a Fehérvár ellen játszott 0–0-os döntetlent a KTE a Széktói Stadionban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában