Kosárlabda

2024.08.07. 16:03

A Kecskemét kerete hamarosan teljes lesz

Augusztus elején megkezdte a felkészülést az új idényre a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét NB I-es együttese. Ivkovic Stojan és játékosai korán kezdtek, hiszen a bajnokság szeptember végén folytatódik csak, de szeretnének több célnak is megfelelni. A Kecskemét elsődleges célja az, hogy megfelelő szakmai alapot építsenek ki a minimális elvárás eléréséhez, a bennmaradáshoz.

Nyitray András

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 58 napos felkészülésének első edzését augusztus 1-én délelőtt tartotta meg az Ivkovic Stojan vezette szakmai stáb. Bár a pontos bajnoki programot még nem készítette el az MKOSZ, azt már lehet tudni, hogy az első bajnoki fordulóra szeptember 28-án, szombaton kerül sor, az ellenfél a Szolnok lesz idegenben, ezt követően a Falco és a Szeged látogat a Messzi István Sportcsarnokba majd. 

Kecskemét, KTE, kosárlabda
A Kecskemét magyar magja
Fotó: KTE Kosárlabda Klub

– Úgy tudom, mi kezdtük legkorábban a felkészülést, augusztus elsején délelőtt indult a munka, ami azt jelenti, hogy ötvennyolc nappal az első bajnoki előtt. Megterveztünk mindent, ami azt jelenti, hogy tudjuk, honnan kezdjük meg a munkát, és tudjuk, jövő májusra hova akarunk eljutni – mondta Ivkovic Stojan, a Kecskemét szakmai igazgatója. 

A szakmai igazgató – bár a bajnoki erőviszonyokról még igen keveset lehet tudni – meghatározta a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét szakmai céljait is, mert szerinte fontos mindenki számára tisztán látni a következő időszakot.

– A következő tíz hónapra részcélokat fogalmaztunk meg, összesen hármat. Időrendben az első az, hogy a felkészüléskor, valamint a bajnokság elején stabil szakmai alapot kell építeni, ami elég lehet a bennmaradáshoz. Hangsúlyozom, alapot. A második részcél, hogy innen a bajnokság során a playoff felé lendítsük a csapatot. A harmadik részcél pedig az, hogy kialakuljon az a mag, amellyel a klub át tud lépni a 2025/2026-os szezonba, amikortól már folyamatosan két magyar játékosnak kell a pályán lennie – fogalmazott világosan Ivkovic. 

A klub megkezdte az új idény keretének bemutatását is, amit a magyar játékosokkal indítottak. A hazai magot Tóth Patrik, Schöll Richárd, Kelenföldi Domonkos, Ivkovic Milán, Körmendi Bence, Gera Ferenc, Wittmann Krisztián és Tóth Barna alkotja, a csapatkapitány természetesen továbbra is Wittmann Krisztián lesz majd. A 22 esztendős, 203 centiméter magas center, Schöll Richárd Sopronból, míg a főként négyes poszton bevethető, korábbi korosztályos válogatott Kelenföldi Domonkos pedig a TF-től érkezett. 

– Nagy álmom vált azzal valóra, hogy az élvonalban játszhatok majd. Úgy gondolom, nem kis dolog osztályt ugrani. Hálás vagyok a szakmai stábnak, mert láttak bennem fantáziát, és lehetőséget adnak nekem. Szeretném bebizonyítani, hogy helyem van az A-csoportban – mondta Kelenföldi Domonkos az átigazolása kapcsán. 

A Kecskemét külföldi játékosai is hamarosan ismertek lesznek

A külföldiek frontján változások is várhatóak a keretben, de lesznek olyan nevek, akik az előző idényből már ismerősen csenghetnek majd a drukkereknek. A légiósok hivatalos bemutatását várhatóan a napokban kezdi meg a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. 

Első felkészülési mérkőzését augusztus 19-én vívja a Kecskemét, mely akkor a TF-et fogadja majd, ezzel el is indul egy tartalmas nyári program. A kecskeméti klub edzőmeccseire ingyenes lesz a belépés hazai környezetben. Az edzőmeccsek mellett egy nemzetközi torna is vár a csapatra, szeptember közepén Sopronban vesz részt egy két napos megmérettetésen a Kecskemét, ahol a Nyitra, a Domzale, illetve természetesen a házigazda Sopron lesz majd az ellenfél. Ezt követően kerül sor az OSE elleni főpróbára, majd szeptember végén indul az új idény Szolnokon. 

A felkészülési program: 

08.19.: KTE–TF, 18 óra 
08.24.: Szolnok–KTE, 18 óra 
08.30.: OSE–KTE, 18 óra 
09.06.: KTE–PVSK, 18 óra 
09.07.: KTE–SZTE, 18 óra 
09.14-15.: Felkészülési torna  
09.21.: KTE–OSE, 18 óra        
09.28: Szolnok–KTE (NB I.)
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában