Birkózás

2024.08.22. 14:00

Ezüstéremmel zárta a világbajnokságot a félegyházi birkózó, Czakó Zoltán

Ezüstéremmel zárta a U17-es világbajnokságot a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület versenyzője, Czakó Zoltán.

Vajda Piroska

A jordániai U17-es világbajnokság keddi versenynapján a kötöttfogású 110 kilogrammos Czakó Zoltán döntőt birkózhatott. Nagy csatában győzte le a grúz és török ellenfelét, a tavalyi vb-döntős indiait viszont 18 másodperc alatt fektette kétvállra az elődöntőben. A fináléban azonban az ukránnal már nem bírt, így második lett – olvasható a Magyar Birkózó Szövetség közleményében. 

Czakó Zoltán , birkózás, Kiskunfélegyháza
Czakó Zoltán ezüstérmet szerzett a U17-es világbajnokságon
Fotó: Beküldött fotó

Ebben arról is beszámolnak, hogy a 48 kilogrammos Szuromi László és az 55 kilogrammos Zsitovoz Petro pedig bronzmérkőzést birkózhatott. Szuromi a törököt és a kirgizt múlta felül, a döntőbe jutásért azonban kikapott az üzbégtől, majd a bronzcsatában az orosztól is. Zsitovoz jordániait, románt és fehéroroszt győzött le, ráadásul az elődöntőben hatpontos előnyben volt, amikor kétvállra fektette őt az amerikai. Petya nagyot küzdött a harmadik helyért is, de az 1-1–es taktika az üzbégnek kedvezett, így Szuromihoz hasonlóan Zsitovoz is ötödik lett – írja a szövetség honlapján.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában