Kosárlabda

2024.08.26. 14:46

Asztalos Miklós szép élményekkel tért haza

Észak-Macedónia fővárosában, Szkopjéban rendezték meg augusztus 7-től az U16-os B divíziós fiú Európa-bajnokságot, amelyen Asztalos Miklós, a kecskeméti Mercedes Kosárlabda Akadémia játékosa a csapat egyik erőssége volt.

Nyitray András

A válogatott hét mérkőzést játszott, ebből négyet megnyert, csak egy kosáron múlott az, hogy végül lemaradt a legjobb nyolcról. Végül kilencedik helyen zárt a gárda. A csapat tagja volt Asztalos Miklós is, aki szép élményekkel térhetett haza, és ahogy arról Ivkovicné Béres Tímea is említést tett már, húzóember is volt. 

Asztalos Miklós, kosárlabda, Kecskemét,
Asztalos Miklós
Fotó: Mercedes KA

– Egy hónapos felkészülés előzte meg az Eb szereplést. Az elvárás az eredményesség mellett az volt, hogy minél több játékvariációt lássanak vissza az edzők abból, amit begyakoroltunk. Szerettünk volna a legjobb nyolcba bejutni, amely végül nem sikerült – tekintett vissza a Mercedes KA játékosa a tornára. – Az A csoportba kerültünk Svájc, Portugália, Belgium és Bosznia-Hercegovina mellé. Svájc ellen kezdtük a szereplést, majd a portugálok ellen játszottunk. Az egyik mérkőzést meg kellett volna nyernünk, mert nem játszottunk rosszul. A belgák elleni vereség az a realitás volt, mert ők erősebbek nálunk. A három vesztes mérkőzés után volt egy elbeszélgetés a csapattal, ahol elhangzott, hogy menni kell tovább, van még négy mérkőzés, azt meg kell nyerni. Ekkor következett a Bosznia elleni sorsdöntő mérkőzés, amelyet meg kellett nyerni, mert egy vereség esetén a kiesésért kellett volna játszani. Ezután még három győzelem következett, az utolsón a kilencedik helyért a házigazdák ellen játszottunk és győztünk – tette hozzá Asztalos. 

A kecskeméti játékos csapata egyik erőssége volt, egyéni mutatóval nem is volt elégedetlen. 

Mérkőzésenként 14,3 kosarat átlagoltam, amellyel elégedett vagyok. A 4-es 5-ös poszton is játszottam a válogatottban, míg az akadémián a 4-es poszton számítanak rám inkább. Nekem is ez a kedvenc játékom, de azon a poszton próbálom mindig a legjobbat nyújtani, ahol lehetőséget kapok – mondta Asztalos, aki hozzátette, külső körülmények is nehezítették a jobb szereplés elérését. 

– Nagy élmény volt a válogatottban a kecskeméti akadémiát képviselni. Teljesen pozitív volt számomra és a csapat számára is a szereplés, a sorozatterhelés. Én sikerként éltem meg a kilencedik helyezést, annak ellenére, hogy vírusfertőzés tizedelte meg a csapatot. A csehek elleni mérkőzés előtti éjszakán én is rosszul voltam, nem tudtam másnap játszani. 

A célja már az, hogy fejlődjön és a felnőttek közt is bemutatkozhasson idővel. 

– Szeretnék fejlődni és természetesen a kecskeméti felnőtt csapatban játszani. Ezért meg fogok tenni minden tőlem telhetőt. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában