Futsal

2024.07.17. 11:37

A Frogs élt nevezési jogával

Az NNC Frogs Lajosmizsei Futsal Club a sikerrel megvívott osztályozó után a nevezését is beadta az NB II-es bajnokságra, így a 2024/2025-ös idényben osztályt váltanak a „Békák”. Egyelőre a lehetséges riválisok névsora ismert, a csoportbeosztásra várni kell. A Frogs várhatóan keletre kerül.

Nyitray András

A névsort olvasva kijelenthető, hogy mindenki élt indulási jogával. Az UTE esetében még az élvonalbeli folytatásra is van esély, amennyiben így lesz, úgy feltöltik a mezőnyt. A 20 csapatot területi alapon két csoportba osztják majd, ezt követően jön az alapszakasz, mely során két mérkőzést játszanak egymással a résztvevők, majd felsőházi és alsóházi pontvadászat során dől el a bajnok és a kiesők kiléte. A bajnokok feljutnak, a 10. helyezetek búcsúznak a ligától. Jósolni nem érdemes, de a Lajosmizse várhatóan a keleti csoportba kerül majd, ahol igen szép túrák is várhatnak a Frogs-ra majd, többek közt akár Csengerre is. 

NNC Frogs futsal, nb II
A Frogs új kihívás előtt áll
Fotó: Bús Csaba

Eközben a lajosmizsei gárda nyáron is mozgásban van, hiszen bejutottak a Minifutball Szövetség által kiírt Magyar Kupa döntőbe, melyet szombaton rendeznek meg Balatonszárszón. A nyolc csapatot felvonultató, négyes csoportokra felosztott mezőnyben a Frogs fővárosi, szentmártonkátai és nagyhegyesi riválist kapott. Az első két helyezett kivívja a jogot az Európai Minifutball Szövetség által megrendezett Euro Cup-on való indulásra is, ami külön motivációt jelenthet, hiszen szeptember végén Bulgáriában rendezik meg az eseményt.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában