Galériával / Videóval

2024.07.18. 19:00

Bulgária csapata nyerte a Gyermekotthonok Európa-kupa-döntőjét Kecskeméten

Csütörtök délben tartották a 23. Gyermekotthonok Európa-kupa-döntőjének eredményhirdetését a Kecskeméti Atlétikai Csarnokban az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány szervezésében. A hétfőn indult nagyszabású sporteseményt idén Bulgária csapata nyerte.

Horváth Péter

A nagyszabású sporteseményre Magyarországon kívül további 6 országból: Szerbiából, Romániából, Bulgáriából, Németországból, Bosznia-Hercegovina és Lengyelországból érkeznek hátrányos helyzetű fiatalokból álló csapatok.

Gyermekotthonok Európa-kupa
Bulgária nyerte a Gyermekotthonok Európa-kupát
Fotó: Horváth Péter

Magyarországot 7 gyermekotthon fiataljai képviselik: Debrecen, Tolcsva, Komádi, Kelebia, Kiskőrös, Gönc és Budapest. Az ifjú labdarúgók a Kecskeméti Atlétikai Centrumban kialakított pályákon mérkőznek meg az UEFA szabályainak megfelelően.

A tornát derekas küzdelem jellemezte, hiszen a fiatal csapatok 36 mérkőzést és két helyosztó meccset játszottak a hőségtől sújtott napokban. A három napos mérkőzéssorozatot Bulgária csapata nyerte. Második lett Kelebia, harmadik Komádi csapata. Őket követte a kiskőrösi, a szerb, a gönci, a tolcsvai, a debreceni és a budapesti csapat.

A díjátadón Christo Polendakov, Bulgária magyarországi nagykövete köszöntőjében a rendezvény iránti tiszteletét fejezte ki, kiemelve, hogy ez nagyszerű lehetőség a fiatalok bemutatkozására. Méltatta az ifjak teljesítményét és a melegben való hősies helytállást. Kiemelte, hogy az eseményen minden résztvevő nyert, hiszen barátságok, jó kapcsolatok születtek, és arra biztatta a fiatalokat, hogy a sport által képviselt szellemben folytassák életüket, és harcoljanak meg mindenért, ha kell.

A győztes csapat érem-, serleg-, a helyezett csapatok éremdíjazásban részesültek, illetve megkapták Farkas Bertalan űrhajós dedikált kötetét. Valamennyi résztvevő csapat futball-labdát, valamint ajándékcsomagot is kapott. Különdíjban részesült a torna gólkirálya, legjobb játékosa és a legjobb kapus.

A díjakat Radics Kálmán alapítványi elnök, Szamler László önkormányzati képviselő, Christo Polendakov bolgár nagykövet, Gellei Imre volt szövetségi kapitány és Sztojka István szakmai vezető adta át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában