Kézilabda

2024.05.13. 15:30

A KNKSE-nek nem volt esélye a győzelemre

Szegeden, a jó formában lévő Algyő ellen lépett pályára a KNKSE a női kézilabda NB II. Dél-keleti csoport felsőházának 6. fordulójában.

Nyitray András

Bár a két csapatot a forduló előtt csak egy hely választotta el egymástól a tabellán, tekintve, hogy az Algyő eddig csak kétszer kapott ki a felsőházban, míg a KNKSE csapata sérülések miatt több sebből vérzik, a hazaiak voltak az esélyesek. 

Kikapott a KNKSE

A mérkőzést viszont a Kecskemét indította jobban, Palotás, Varga és Szarvas két góljával négy perc alatt négyet lőtt, és csak kettő gólt kapott. Ezután viszont hamar megváltozott a játék képe. Elsősorban egy kettős emberhátránynak köszönhetően beragadt a hírös városi gépezet, és ezt 6-0-s futással büntette az Algyő, 8-4. A kecskemétiek 13 perces gólcsendjét Kollár törte meg, majd Jámbor-Herceg és Szarvas is eredményes volt, így a KNKSE rögtön felzárkózott. A meccs hullámzása viszont folytatódott, a vendégek 3-0-s rohanására a hazaiak is 3-0-s futással tudtak válaszolni. Ugyan Szarvas ismét betalált, de a KNKSE a félidő utolsó tíz percét 8-2-re elbukta, így az Algyő magabiztos 17-9-es előnnyel ment szünetre.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, az Algyő újra háromszor volt eredményes, melyet nem követett kecskeméti válasz, és ekkor már kétszámjegyű volt a különbség, 20-9. Bár a KNKSE küzdött becsülettel, de a két pont sorsa hamar eldőlt. Czár, Kollár és Megyesi góljaira folyamatosan tudott reagálni az Algyő a túloldalon. A házigazda legnagyobb fórja 14 gól volt, negyedórával a vége előtt 30-16 volt az állás. A vendégek tartását mutatja, hogy az összecsapás végére sikerült kozmetikázni az eredményen, tíz kecskeméti játékos is fel tudott iratkozni a gólszerzők közé. A végeredmény 35-27 lett.

Bíró-Kisjuhász Petra vezetőedző: - Nagyon jól kezdtük el a mérkőzést, kreatív megoldások születtek. Az első félidő végére elmaradtak a faultok, a támadásunk passzívvá vált. Sajnos a folytatásban sem tudtunk közelebb kerülni az ellenfelünkhöz, viszont sikerült az Algyő hét a hat elleni játékát megsebeznünk, így tudtunk könnyű gólokkal kozmetikázni az eredményen.  

SUN Cégcsoport FKSE-Algyő – Kecskeméti NKSE 35-27 (17-9) 

Női kézilabda NB II. Dél-Kelet, Felsőház, 6. forduló

Városi Stadion Szeged, Etelka sor 3-5 

Vezette: Ivanics, Tóth B.

A KNKSE gólszerzői: Jámbor-Herceg 8, Szarvas 4, Czenczik 3, Megyesi 2, Czár 2, Árvai 2, Fűz 1 (1), Nagy 1, Palotás 1, Varga 1.

Kiállítások: 8 perc, ill. 4 perc

Hétméteresek: 9/4, ill. 1/1

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában