Labdarúgás

2024.04.13. 18:57

Nagy árat fizetett a KTE Debrecenben a kihagyott helyzetekért

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában a Nagyerdei Stadionban a Debreceni VSC vendége volt a Kecskeméti TE. Sok helyzetet dolgozott ki a második félidőben a KTE, de ezekre rendre kimaradtak, így egy büntető döntött a hazaiak javára.

Nyitray András

Szabó István vegyes érzésekkel várhatta a találkozót, hiszen eltiltás miatt Májer, Varga és Vágó sem volt bevethető, Helmich Pál pedig a mérkőzés reggelére lázasodott be, így hiába kezdett volna, végül keretbe sem került. Helyét Zsótér vette át, illetve Szűcs Kornél is újra kezdett, míg Banó-Szabó és Nikitscher a padra kerülhetett már. Kersák Roland első NB I-es meccsén védett.

Fotó: Réti Attila

A Debrecen hazai pályán azonnal próbált fölényt kialakítani, az első helyzetre nyolc percet kellett várni. Ekkor Dzsuzsák fejelhetett 11 méterről, de Kersák a levegőben úszva megfogta a kapu bal oldalába tartó labdát. A folytatásban pontrúgásokkal próbálkozott a DVSC, de ezekből igazán komoly veszély nem alakult ki. A 22. percben Lukács húzott el a bal oldalon, betört a tizenhatoson belülre, lapos beadását azonban kivágták Pálinkás elől. A 27. percben Horváth fordult kapura a tizenhatos jobb csücskétől, ballal tekert, de fölé ment. A 32. percben egy lecsorgó labdát Ojedrian tűzött rá éles szögből, de nem talált kaput, két perccel később aztán 19 méterről Bódi sem. A 37. percben Nagy és Bódi találkozott a tizenhatoson belül, a játékvezető elsőre büntetőt adott, de videózás után ezt visszavonta. A hosszabbítás utolsó percében még Dzsudzsák tüzelt messziről, Kersák bravúrral ütötte ki a labdát.

Fordulás után átvette az irányítást a KTE, az 56. percben viszont Zsótér közel járt a gólhoz, jobbal tüzelt 18 méterről, Megyeri kitolta a bal alsóból. A 61. percben szép kontrát vezettek a vendégek, Banó-Szabó indította el Horváthot, aki a védő mellől a bal alsót célozta, Megyeri ezt is kipiszkálta. A 64. percben Lukács kapott váratlan helyről labdát, ziccerbe került, de Megyeri ezt is bravúrral hárította. A szöglet után Belényesi fejelte fel a labdát, majd a kapu torkából Katonáról pattant az fölé. A kihagyott helyzetekért nagy árat fizettek a vendégek, egy szöglet után Belényesi találta el Dreskovic fejét, amiért büntetőt adott a játékvezető videózás után, ezt Dzsudzsák a bal alsóba lőtte (1-0). A hajrában mentek az egyenlítésért, a 83. percben Horváth éles oldalszabadrúgását fejelték ki a rövid sarokról. A hajrában már szinte mindenki felment támadni, jöttek az ívelések is, de a 92. percben kimaradt a pontot érő labda is, Lukács nagy ziccerben a jobb alsó mellé passzolt.

Debreceni VSC – Kecskeméti TE (0-0)

Debrecen, 5244 néző. V: Karakó (Vígh-Tarsonyi, Becséri)

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Ojediran (Manrique 62.), Dzsudzsák (Romancsuk 85.), Szuhodovszki (Loncar 62.) – Vajda (Szécsi 76.), Bárány, Bódi (Kocsis 62.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

KTE: Kersák – Kersák – Nagy O. (Szabó A. 46.), Szűcs K., Belényesi, Katona L., Zeke – Meszhi (Derekas 70.), Horváth K., Zsótér (Nikitscher 70.)– Lukács, Pálinkás (Banó-Szabó 59.). Vezetőedző: Szabó István

Gól: Dzsudzsák (69. - büntető)

Srdjan Blagojevic, a Debrecen vezetőedzője: – Nagyon fontos, egyben nehéz mérkőzés és győzelem volt. A legutóbbi vereség után nyomás volt rajtunk, nehéz volt, de megcsináltuk, megszereztük a három pontot. Ezt a meccset is úgy lehetne kommentálni, mint a múlt hetit, ez is tipikus magyar bajnoki volt, azzal a különbséggel, hogy most nyertünk. Az első és a második félidőnek semmi köze nem volt egymáshoz, az első félidőben fölényben és jól játszottunk, csak az utolsó passzok hiányoztak. Tartottam attól, hogy szünet után ez változni fog, változott is, ekkor idegesek voltunk, kapkodtunk is egy kicsit. Szerencsére Megyeri Balázs több bravúrt is bemutatott, ő volt a meccs embere. Nagy nehezen megszereztük a vezetést, ezt kellett megtartanunk. Tisztában vagyok azzal, hogy voltak hibák, de a legfontosabb a három pont volt.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Becsületesen felkészültünk erre a találkozóra, azt kaptuk a Debrecentől, amire számítottunk. Az első félidőben a jobb oldalon ugyan akadtak kisebb nehézségeink, de reális volt az eredmény, tulajdonképpen Dzsudzsák nagy lövésén kívül igazán nagy lehetősége nem volt a Debrecennek. A második félidőben a mi akaratunk érvényesült jobban, megvoltak a helyzeteink és a ziccereink is. Sajnálom, hogy ezek kimaradtak, mert egy az egyébként jogos büntetővel nyerni tudott a Debrecen. A látottak alapján ma nem érdemeltünk vereséget véleményem szerint. Még többet kell tennünk azért, hogy a helyzeteink a jövőben befelé pattanjanak.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában