Tárlat

2024.06.04. 11:06

Rajztanár bemutatkozásával zárul a bácsalmási Hunyadi70! kiállítás sorozat – galériával

Kedden reggel nyitották meg Merkovicsné Tumbász Anita festmény tárlatát a Hunyadi János Gimnázium emeleti folyosóján.

Juhász Jenő

Márai András igazgató köszöntőjében elmondta, hogy Füves Béla művésztanár ötletének és munkájának köszönhetően a jubileumi évben nyolc alkalommal tarthattak kiállítást az oktatási intézményben. A programsorozathoz kapcsolódóan augusztus második felében egy néhány napos művésztelepet szeretnének megvalósítani a bácsalmási és környékbeli alkotók közreműködésével. Elismeréssel szólt az általános iskolai rajztanár – mostani kiállító – tevékenységéről és köszönetét fejezte ki, hogy elfogadta a felkérést a bemutatóra.

kiállítás, Bácsalmás, Hunyadi70,
Merkovicsné Tumbász Anita festmény tárlata látható a Hunyadi János Gimnázium emeleti folyosóján
Fotó: Juhász Jenő

A rendezvény hangulatát tanulók előadásával színesítették a szervezők: Szalma Villő és Varga Emese énekelt, Németh-Légrády Anna pedig prózát mondott.

Merkovicsné Tumbász Anita egy rövid betekintést adott életpályáról és elmondta, hogy több szállal is kapcsolódik a Bácsalmási Hunyadi János Gimnáziumhoz. A család minden tagja ebben az alma materben végzett, rokonai közül pedig többen is az intézményben dolgoznak.

Az alkotó több mint 30 éve foglalkozik festészettel, az első ecsetvonások főiskolás évei alatt kerültek a vászonra. Csendéletekkel és tájképekkel kezdte a művészetet, amit a belőle jövő érzések megjelenítése követett. Akvarell, akril és olaj technika alkalmazásával valósította meg az elképzeléseit, s mindig igyekezett valami mást és egyedit belecsempészni a munkáiba. Nagy hatással van rá az impresszionizmus, fontos számára a pillanatnyi élmény megragadása, s annak kifejezése.

A másfél tucatnyi darabból álló kiállítás az oktatási időszak végéig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában