Összefoglaló

2024.06.27. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 27.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Negyven éve lépett a katedrára, tizenhét éve vezeti a kiskőrösi Petőfi Sándor Általános Iskola munkáját Grausza Jánosné. Az idei év volt az utolsó, augusztus 15-től nyugdíjba vonul. Az igazgatónővel beszélgettünk az eltelt évtizedekről, a terveiről.

a nap legfontosabb hírei, összefoglaló, hírek
Az iskolások bepillanthattak a honvédség életébe 
Fotó: Bús Csaba

Negyven általános iskolás pillanthatott be ezen a héten a honvédség életébe. A diákok kipróbálhatták magukat egy-egy sportverseny során. Nemcsak a hazai vadászgépeket nézhették meg testközelből, de másfél órás repülésen is részt vehettek szerdán az egyik szállítógépen. A kecskeméti honvédelmi tábor pénteken zárul.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság tavalyi munkájáról szóló beszámoló volt a csütörtöki közgyűlés első napirendi pontja. Dr. Timafalvi László rendőr ezredes, kecskeméti rendőrkapitány ismertette a rendőrség legfontosabb múlt évi tavalyi mutatóit. Tavaly nőtt a bűncselekmények száma, de csökkent a súlyos baleseteké, illetve komoly eredményeket értek el a kábítószer-kereskedelem visszaszorítása terén.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem és jelentős mennyiségű új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt vádat emelt egy férfival és élettársával szemben. Az elkövetők saját drogszükségletük biztosítása érdekében rendszeres fogyasztókból kereskedők lettek.

Az eddig támogatásban részesült kecskeméti alapítványok további támogatásáról döntött a közgyűlés csütörtöki ülésén. A Pályakezdő fiatalok önálló lakhatásának elősegítése pályázat lebonyolítását a Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítvány végezte el.

Az élet minden területén tapasztalható szakemberhiány egyre jobban rávilágít arra, hogy mekkora szükség van az utánpótlásra. Hogy kinek, milyen szakma áll jól, miben tud igazán boldogulni, annak eldöntése gyereknek, szülőnek egyaránt nehéz feladat. Ebben próbál segítséget nyújtani a Kis Szakik Hete, amit idén nyáron harmadik alkalommal szerveztek meg a KSzC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban.

Andráskereszttel ellátott vasúti kereszteződésben történt a baleset, ahol egy utánfutós mikrobusz ütközött a Kunfehértó felől érkező személyvonattal. A balesetben információink szerint senki nem sérült meg. Úgy tudjuk, hogy a vonaton utazók közül sem esett senkinek baja.

Jövő hétfőn indul az Otthonfelújítási program, amely az 1990 vége előtt használatbavételi engedélyt kapott családi házak energetikai korszerűsítését támogatja európai uniós forrásból – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, írja az MTI.

Szivárgott a gáz a gázpalackból egy kecskeméti, Pacsirta utcában található házban csütörtök délután, és amikor az ott lakó begyújtotta a tűzhelyet, a szivárgó gáz is belobbant.

Javában tart az idei év egyik legjelentősebb beruházása Kiskunfélegyházán. A Felsőtemető új ravatalozójának kivitelezésére közel 300 millió forintot fordít az önkormányzat. A munkálatokra 10 hónap áll a kivitelező rendelkezésre, de várhatóan még idén is befejeződhetnek a munkálatok – tudtuk meg Csányi József, polgármestertől.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában