Menetrendváltozás

2 órája

A Bács-Kiskunban közlekedő vonatokat és buszokat is érint a téli óraátállítás

Vasárnap hajnalban óraigazítás lesz a vasútnál és a Volánbusznál is. A téli óraátállítás Bács-Kiskun vármegyében közlekedő járatoknál is nagyobb odafigyelést igényel. Íme az érintett járatok.

Sebestyén Hajnalka

Október 27-én kezdődik a téli időszámítás, a téli óraátállítás pedig hatással van néhány belföldi és nemzetközi vonat menetrendjére. A busz Kunszentmiklós, a vonat Lajosmizse térségét érinti.

téli óraátállítás, Bács-Kiskun, busz, tömegközlekedés,
A téli óraátállítás a tömegközlekedést is érinti 
Fotó: volanbusz.hu

Téli óraátállítás hatása a vonatokra

A Máv közleménye szerint: a belföldi forgalomban az átmenet éjszakáján egyes vonatok a nyári időszámítás szerint, néhány vonat pedig már a téli időszámítás szerint közlekedik, ennek megfelelően indulásnál megvárják az óraigazítást. Ez érinti Bács-Kiskun vármegyében a Budapest–Lajosmizse vonalat. A Lajosmizséről a Nyugati pályaudvarra 2:40-kor induló S21-es vonat a teljes útvonalon a téli időszámítás szerint közlekedik.

Buszoknál is lesz változás

A Volánbusz tájékoztatása szerint az óraátállítás érinti a Kunszentmiklósról, illetve Kiskunhalasról Budapest felé közlekedő, a vonatpótlásban érintett 653-as és 1115-ös járatokat. A Kiskunhalasról 2:15-kor induló 1115-ös és a Kunszentmiklósról 2:53-kor induló 653-as busz csak egyszer, kizárólag a téli időszámítás szerint közlekedik. Budapestre is már a téli időszámítás szerint 4:20-kor és 5:25-kor érkeznek be.

Az érintett autóbuszjáratok változó menetrendje itt érhető el: volanbusz.hu

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában