Évforduló

9 órája

Iskolaünnepet tartanak Szalkszentmártonban

Idén 400 éve, 1624-ben létesült először iskola Szalkszentmártonban. A jeles évforduló alkalmából tart kétnapos rendhagyó jubileumi programot a Szalkszentmártoni Petőfi Sándor Általános Iskola jelenlegi tantestülete és diáksága.

Gulyás Sándor

Pénteken az iskoláé lesz a főszerep. A program a száznyolcvan tanulót és tanárt megmozgató szertartásjátékkal kezdődik az iskolaudvaron. A Gergelyjárás című szertartásjáték, valamint a hivatalos köszöntők után kerül sor az Okosterem átadására, valamint Bakos Gyula helyi szobrászművész alkotásának leleplezésére. A napot dr. Fűzfa Balázs, országos hírű irodalomtörténész, tanár, irodalomszervező, tankönyvíró, szakelőadó díszelőadása zárja a művelődési ház nagytermében, aki az iskola, az oktatás társadalmi szerepéről beszél.

iskola, ünnep, évforduló
Iskolaünnepet tartanak Szalkszentmártonban
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Szombaton Összetört hajónk egy deszkaszála címmel tudományos konferencia kezdődik Petőfi Sándor, 1846 márciusában Szalkszentmártonban írt Felhők-ciklusának titkairól, rétegeiről. Kiemelkedően rangos rendezvényről van szó, hiszen a különböző helyekről (Erdélyből is) érkező előadók sorában a ma élő legnagyobb Petőfi-kutatók is szerepelnek, többek között Margócsy István, Milbacher Róbert, T. Szabó Levente. A konferencia résztvevői végezetül megkoszorúzzák a település nemrég felújított Petőfi-szobrát is. A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában