Összefoglaló

7 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 10.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Teljesen átépül az M5 autópálya jelenlegi 74. számú Kecskemét-Észak forgalmi csomópontja. A beruházás révén az M44 5 számú főút csomópontjában és az M5-ös autópálya – M44 csomópontjában külön szintű forgalmi csomópontok valósulnak meg. A kivitelezés forgalmi korlátozásokkal fog járni, október 15-től Kecskemét felől csak Budapest irányába lehet felhajtani az M5-ös autópályára.

Rádió 1, Sebestyén Balázs, Ninja Pálya, hírösszefoglaló
Balázsék Kecskeméten felállították a Ninja Pályát
Fotó: Bús Csaba

Csütörtök reggel felpezsdült az élet Kecskemét főterén. Balázsék élő kitelepülést adtak az Univer Erős Pista Feszt keretében. A Rádió 1 Balázsék stábja nagyon jó hangulatot teremtett, több száz hallgatóval a helyszínen.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a volt feleségét és a nyolcéves fiát hosszú időn keresztül bántalmazó férfi büntetésének súlyosítását indítványozta.

Elgázolt egy személyt Kunfehértó után az Erdőszél megállóhely közelében a Külső Halasról Bajára közlekedő vonat szerda este – közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján.

Pénteken és szombaton tartalmas programok várják az érdeklődőket Kecskemét főterén. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a 20. Őszi Helyi Termék Ünnep és Aranyhomok Portéka Vásár rendezvényét tartja meg. A részletekről Hamzáné Lakó Judit, az egyesület titkára mesélt a Rádió 1 Gong Téma műsorában.

Az autósok, a kerékpárosok és a gyalogosok is forgalomkorlátozásra, félpályás, illetve teljes pályás útlezárásra számíthatnak. Október 10. és 16. között Kecskeméten, három közúti-vasúti átjáróban is felújítási munkálatokat végeznek a szakemberek.

Csütörtökön átadták a nemzetközi tulajdonú ZF Chassis Modules Hungary új, 16600 négyzetméteres, csúcstechnológiájú gyártócsarnokát a Kecskemét Prémium Ipari Parkban (KEPI). A gyárban első és hátsó tengelymodulokat gyártanak a Mercedes elektromos autóihoz. A német ZF beruházása egyedülálló finanszírozásban valósult meg, és több mint 250 munkahelyet teremt Kecskeméten.

Megoldódni látszik a kecskeméti városrész területén kialakult probléma. Az önkormányzat bekerítette és lezárta azokat a homokbányai ingatlanokat, melyekbe hajléktalanok költöztek, akik zavarták az ott élők nyugalmát – írja közleményében a Kecskeméti Városrendészet.

Ország Ferenc kecskeméti meteorológust kérdeztük arról, milyen időjárás várható a következő napokban térségünkben. A szakember elárulta, az Atlanti-óceánt megjárt Kirk hurrikán megszelídült formában éri el Magyarországot. Hidegfrontra is készülni kell, de jó hír, itt az indiánnyár.

A zebrán ütöttek el egy fiút Székesfehérváron. A gyermek az életéért küzd, a rendőrség keresi a sofőrt, aki segítségnyújtás nélkül menekült el.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában