Dr. Kovács Attila

2 órája

Kvízjátékra hívja olvasóit könyvében a halasi kórház Géniusz-győztes orvosa – videóval

Azoknak, akik szeretik a játékokat és szívesen néznek műveltségi vetélkedőket a televízióban, biztosan nem kell bemutatni dr. Kovács Attilát, a mindig jó kedélyű szegedi reumatológus professzort, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza osztályvezető főorvosát. Vadonatúj könyvében az izgalmas feladványok mellett néhány szórakoztató anekdotát is megoszt, a jó játék és némi derű mindenkinek jót tesz, amit a Géniusz-győztes receptre írna fel könyve olvasóinak.

Pozsgai Ákos

Dr. Kovács Attila, akinek tudásvágya évtizedek óta csillapíthatatlan, alighanem Magyarország legsikeresebb kvízjátékosa, két autót és sok millió forintot gyűjtött össze széleskörű ismereteinek és páratlan lélekjelenlétének köszönhetően. Azok után, hogy sok ezer helyes megfejtést adott a tévéstúdiókban és kvízklubokban, most ő vállalkozott arra, hogy kérdéseivel játékra hívja a vetélkedők szerelmeseit. Kvízkönyvet adott ki a kétszeres Géniusz-győztes professzor, kétezer kérdést állított össze, melyekkel családok, baráti társaságok is próbára tehetik tudásukat.

Géniusz-győztes, Dr. Kovács Attila, kvíz
Kvízjátékra hívja olvasóit könyvében a halasi kórház Géniusz-győztes orvosa 
Forrás: delmagyar.hu

Az ország legjobb kvízjátékosa a Délmagyar.hu-nak mesélt arról, hogy a 21. század kiadó kerete fel, hogy készítsenek egy ilyen kiadványt, amit elvállalt. Hitvallása szerint, hogy ha valaki az átlagnál tehetségesebb valamiben, azt mutassa meg.

Már közel 30 éve írok kvízkérdéseket, hiszen a kvízjátékosok klubjában mindig saját feladványokkal játszunk. Ennek ellenére rengeteg munka volt vele, mert a könyv kétezer kérdésének csak nagyjából harmada volt már készen. A többit a szerkesztés ideje alatt találtam ki – mesélt a több hónapos munkáról a Délmagyar.hu-nak Kovács Attila.

A Géniusz-győztes játékra hívja a vállalkozó szelleműeket

A hírportálnak beszélt arról, hogy az volt a célja, hogy az embereknek legyen kedvük játszani, ezért a gyűjteményben vannak könnyebb és nehezebb kérdések is. – Ne adják fel rögtön, ha olyan feladványokkal találkoznak csak, amihez sok információval kell rendelkezni, de azért legyenek benne ilyenek is. Én sem tudom mindenre a választ, de a sikerem oka szerintem az volt, hogy ilyen helyzetekben sem omlottam soha össze. Valahogy így kell ezt a könyvet is használni. És nagy előnye, hogy ha valaki mégis úgy érzi, hogy nem megy, egyszerűen összecsukhatja – mondta.

Elárulta azt is, hogy a kvízkérdések összeállításában segítségére volt a családja is. Mint fogalmazott: „nem csak játszani jó kvízeket, a kérdések kitalálása is jó móka”, ami ettől függetlenül nagy munka volt, amit kórházi munkája után, szabadidejében csinált.

A Délmagyar cikkéből az is kiderül, hogy az egyik legnehezebb témakör a főorvos számára az élővilág volt, ezek a kérdések adták számára a legtöbb kutatómunkát. – Egy orvostól lehet, hogy ez furcsa, de a növény- és állatvilágban azért nem vagyok annyira otthon. Ahogy a sportban és a könnyűzenében sem, bár ezekből azért sokat fejlődtem a Géniusz alatt – árulta el a lapnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában