Projekt

3 órája

Életmentő eszközökkel gyarapodott a háziorvosi ellátás Szabadszálláson

Közel hatmillió forint értékben jutott életmentő és a szakellátás tehermentesítését szolgáló eszközökhöz az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Alapellátás fejlesztése a háziorvosi és házi gyermekorvosi szolgálatok kapuőri funkciójának megerősítése elnevezésű projekt keretében a szabadszállási I. számú háziorvosi körzete.

Gulyás Sándor

– Az életmentő eszközök kihelyezésével elősegíthető a legfőbb halálozási okok (keringési, szív- és érrendszeri, illetve daganatos megbetegedések) megelőzése, a lakosság egészségügyi szolgáltatásokhoz való jobb hozzáférése. Az egészségügyi veszélyhelyzetben való aktív helytállás támogatása, valamint az egészségügyi rendszer költséghatékonyabb működése. A projekt hivatott továbbá az ellátórendszerben tapasztalható területi különbségeket mérsékelni annak érdekében, hogy javuljon a kevésbé fejlett régiókban a szolgáltatásokhoz való hozzáférés, és növekedjen az igénybe vevők száma. A projekt egyik legnagyobb érdeme, hogy az eszközök segítségével bővül a lakóhely közeli szolgáltatások köre – mondta el hírportálunk érdeklődésére Darabos József polgármester.

életmentő eszközök, háziorvosi ellátás, támogatás
A képen: Dr. Csányi János háziorvos és Parraghné Szabó Annamária orvosasszisztens az életmentő eszközökkel
Forrás: Beküldött fotó

A további célok között szerepel a lakóhely közeli szolgáltatások számának növelése, az általánosan hozzáférhető, egyén-központú, átfogó egészségügyi és közösségi szolgáltatások biztosítása, amelynek célja az ellátórendszer prevenciós kapacitásának, eredményességének és hatékonyságának javítása.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában