Tárgyalás

2 órája

Kegyetlenül bántalmazta élettársát a kecskeméti férfi, a nő szerelmet vallott neki a bíróságon

Különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés és más bűncselekmények miatt 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a Kecskeméti Járásbíróság a keddi tárgyaláson azt a 33 éves kecskeméti férfit, aki többször brutálisan bántalmazta élettársát 2022 novemberében, majd tavaly januárban is: kalapáccsal széttörte a bokáját, majd később egy cirokseprű nyelével eltörte a karját. Pár héttel később annyira elverte, hogy a karján lévő gipsz is széttört, és szétvert fejjel menekült a szomszédba. A sértett megbocsátott volt párjának, és levélben vallotta meg szerelmét iránta. Az ítélet nem jogerős.

Baon.hu

Szerelmes levél felolvasásával kezdődött a Kecskeméti Járásbíróság tárgyalása, melyet különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés és más bűncselekmények miatt távmeghallgatással folytattak le a 33 éves kecskeméti Cz. Miklós ellen. A levélben a sértett nő vallotta meg máig tartó szerelmét a férfi felé, aki őt kegyetlenül bántalmazta.

kegyetlenül bántalmazta, Kecskemét, tárgyalás
Kegyetlenül bántalmazta élettársát a kecskeméti férfi, a nő szerelmet vallott neki a bíróságon
Fotó: Baon.hu

Egymást érték a súlyos bántalmazások

A vádlott 2022 szeptemberében létesített élettársi kapcsolatot a későbbi ügy sértettjével. A pár a vádlott nagymamájának kecskeméti házában lakott. A vádlott 2022. november 18-án egy veszekedést követően a sértett arcát ököllel többször megütötte, majd egy kalapáccsal rávágott a jobb bokájára. A bántalmazást követően a vádlott nem hívott mentőt, hanem két nap elteltével a sértett nagymamája értesítette a mentőket. A sértettnek ekkor koponyazúzódása és lábszártörése lett.

Két héttel később a vádlott a korábbi bántalmazás miatt begipszelt lábú élettársát ököllel többször arcon ütötte, majd egy cirokseprű nyelét kettétörte, és azzal többször lesújtott a sértettre, akinek ekkor eltört a karja. A következő bántalmazásra 2023. január 2-án került sor, amikor a vádlott ököllel többször megütötte a sértettet, és meg is harapta. A sértett begipszelt lábbal a szomszédba menekült, ahol mentőt hívtak hozzá. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, ráadásul a karján lévő gipsz is széttört.

Mindezek után abszurdnak hat a hozzátartozók által a bírósághoz eljuttatott szerelmes levél, amit a tárgyalást levezető dr. Kovács-Pálvölgyi Tímea bírónő olvasott fel. A levélben többek között azt írta a sértett, hogy senki nem tudja megadni azt, amit a férfitól kapott, s míg élnek, egymás részei lesznek. Azt is írta a sértett, hogy szükségük van egymásra, és a nő a legjobb barátjának tartja bántalmazóját, akinek azóta sem vette le a jegygyűrűjét, noha a férfi már mással él.

A tanú másként emlékezett, mint amit korábban vallott

Ezt követően az utolsó tanút hallgatták meg az ügyben, aki a nő és a férfi szomszédja. A nő korábban zárt adatkezelést kért, de most vállalta nevét és arcát a távmeghallgatáson. Elmondta, hogy hozzá érkezett és kért segítséget az összevert sértett 2023 január 2-án. Azt mondta, hogy nagyon rossz állapotban volt a nő, és egy zokniban, kerékpárral érkezett. Mostani vallomásában azt állította, hogy bódult állapotban volt, és úgy gondolja, hogy a nő a kerékpárral eshetett el, nem pedig a párja bántalmazta akkor, noha a sértett azt állította, hogy élettársa kergette és megverte. A bírónő ekkor felolvasta az eset után tett vallomását a rendőrségi jegyzőkönyvből, melyben a férfit egy köztudottan agresszív embernek írta le, aki többször bántalmazta a nőt, de ő nem merte értesíteni a rendőrséget. Azt is mondta akkor, hogy látszott, a sérülései bántalmazásból erednek. A szintén távmeghallgatásban jelen lévő vádlott meglehetősen fenyegetően adta a tanú szájába, hogy őt valójában tisztelettudó, agressziótól mentes embernek ismeri.

Dr. Halmi Réka ügyész fenntartotta a vádiratot, kiemelve azt, hogy a szakvélemények alapján megállapítható, hogy a vádlott tettleg bántalmazta a sértettet.

A vádlott szerint a sértett provokálta a bántalmazást

A védelem arra alapozott, hogy a kalapáccsal való bántalmazást nem a vádlott követte el, hanem a sértett, aki prostitúciós tevékenységet folytatott, és kábítószerezett is, és mentális betegségben szenved. Az viszont tagadhatatlan, hogy viharos volt kettejük kapcsolata, és a vádlott elismert két rendbeli bántalmazást, noha a cirokseprű nyelének használatát is tagadta.

A vádlott felolvasta beszédét, melyben kiemelte azt, hogy megbánta tetteit, amit annak tulajdonított, hogy párja kábítószert használt és megalázó helyzetbe került miatta, amikor más férfival találta őt a szer hatása alatt. Mint mondta, a sértett provokálta is a bántalmazást, de tagadja, hogy hetekig terrorban tartotta.

Megszületett az ítélet, de még nem jogerős

A bírónő négy év börtönbüntetésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat, azzal, hogy a felfüggesztett büntetését is le kell ülnie, így összesen mintegy hat évet kapott a férfi. Az indoklában kifejtette a bírónő, hogy a tanúvallomásokra és az ambuláns lapokra, valamint szakértői véleményekre alapozta ítéletét. Megjegyezte: egy másik eljárásban a sértett úgy nyilatkozott bántalmazójáról, hogy majdnem megölte őt.

A vádlott letartóztatását a bíróság fenntartotta.

Az ítélet nem jogerős, ugyanis a vádlott és a védője a büntetés enyhítése, míg az ügyész a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezést jelentett be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában