BIFI

3 órája

Egyéves a ballószögi fiatalok csoportja – galériával

A Ballószögi Ifjúsági Csoport egy évvel ezelőtt alakult meg. A BIFI bizonyította van létjogosultsága. A ballószögi fiatalok összefogása programok és önkéntes megmozdulások sokaságát eredményezte, a tehetségek kibontakoztatása mellett.

Sebestyén Hajnalka

Az egyéves születésnap sokszorosan okot adott az ünneplésre. A ballószögi fiatalok büszkék és elégedettek lehetnek, a 12 hónap alatt zenés és sportos programokkal megmozgatták saját korosztályukat és aktívan tudtak kapcsolódni a helyi rendezvényekhez. 

ballószögi fiatalok, születésnap, BIFI, évforduló,
A Ballószögi Ifjúsági Csoport egy évvel ezelőtt alakult meg

Elegáns környezetben ünnepeltek

Szombat este megadták a módját az ünneplésnek, a Faluházban elegáns környezetet teremtettek, és ők maguk is kiöltöztek az évforduló tiszteletére. A hangulatos és díszes lufis fotófalnál sokan kértek saját fotót.  Somogyi Lajos polgármester és Farkas Amália mentor köszöntő szavai mellett a BIFI elnöke, Steiner Ádám összegezte az elmúlt egy év eredményeit. 

A ballószögi fiatalok álma vált valóra

Steiner Ádám beszédében felidézte a kezdeteket. – A Ballószögi Ifjúsági Csoport, azaz a BIFI első születésnapját ünnepeljük. Egy évvel ezelőtt, 2023 októberében, egy álom indult útjára – egy fiataloknak szóló bulival, DJ-kkel és előadókkal, melynek célja nem csupán a szórakozás volt, hanem egy közösség építése is. Azóta sok minden történt. A BIFI legfőbb küldetése mindig is az volt, hogy a fiatalok számára egy olyan közösséget teremtsünk, ahol otthon és fontosnak érezhetik magukat. Egy hely, ahol a tehetségek kibontakozhatnak legyen az zenei, kulturális, vagy sport területén. Az elmúlt évben már több fiatal is bemutatkozhatott rendezvényeinken énekesként vagy DJ-ként, de szeretnénk, ha mindenki megtalálná a maga helyét és a lehetőségét a fejlődésre, kibontakozásra – összegezte Ádám, aki maga is számos alkalommal fellépett már mint DJ Revx, és barátja DJ Bazsi is.

Barátokká is váltak

Ádám a már megvalósult programokkal folytatta. – Rendkívül büszke vagyok a csapatunkra. Minden egyes program és rendezvény gördülékenyen, talpraesetten valósult meg, köszönhetően annak az összhangnak és együttműködésnek, ami köztünk van. Nagyon hálás vagyok, mert nemcsak nagyszerű csapattagokra, de igaz barátokra is leltem itt, a BIFI-ben. Ez az erős közösség számomra az egyik legnagyobb ajándék az elmúlt évből – hangsúlyozta Ádám.

Sokszínű programok

Felsorolta azon programokat, melyeket közösen hoztak össze. – Egy év alatt rengeteg eseményt szerveztünk, és mindegyik a közösségépítést szolgálta. Az adventi vásáron fotófalat építettünk, februárban egy trap party-t szerveztünk, és áprilisban megtartottuk az első sör- és szörppong bajnokságunkat, valamint részt vettünk a Te Szedd! mozgalomban, ahol együtt tisztítottuk meg Ballószögöt. Májusban a Kakasfőzőn is megmutattuk, hogy nemcsak a bulikban vagyunk otthon, hanem a közösségi főzésben is. Ráadásul jókat nevettünk, és még ezüst minősítést is szereztünk. 

Eddigi legnagyobb rendezvényünk a Ballószögi Ifjúsági Nap volt júniusban, ahol egész napos programokkal vártuk a fiatalokat és gyerekeket. Honvédségi és rendőrségi bemutatók, virtuális valóság, airsoft céllövő verseny, sörpong szerepelt programunkban, és persze az estét egy nagy buli zárta, DJ-kkel, zenével és tánccal. 

Szeptemberben részt vettünk a Szüreti Napokon, ahol hatalmas diszkót szerveztünk, és a helyi iskola sportnapján is ott voltunk, ahol egy élő csocsóval szórakoztattuk a sportoló diákokat – foglalta össze az egy év eseményeit.

Születésnap és Első bál

– És itt vagyunk ma este, hogy nemcsak az első évünket ünnepeljük, hanem hagyományt teremtsünk. A mai este kettős célt szolgál: megünnepeljük a BIFI születésnapját, és visszahozzuk az „első bál” értékét, megadva a lehetőséget a Ballószögi Kossuth Lajos Általános Iskola 8. osztályos diákjainak, hogy átéljék ezt az élményt. Ígérem, hogy ez csak a kezdet, és továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy közösségünk minden fiatalja megtalálja a helyét és a hangját – mondta végül.

Fiatalok is felléptek

A műsort hangulatát emelte a ballószögi Marte Zóra légtorna bemutatója, és színpadra lépett a BIFI alelnöke, Dányi Dávid, azaz Dave is zenekarával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában