Tanévnyitó

2024.08.28. 16:34

Az oktatásügyet érintő aktualitásokról szólt a kecskeméti konferencia – galériával, videóval

Tanévnyitó Szakmai Konferenciáját tartotta szerdán a Szegedi Pedagógiai Oktatási Központ a kecskeméti Kodály Iskolában. A konferencián az oktatásügyet érintő legfontosabb változásokról, aktualitásokról hallhattak a főként tankerületi fenntartású intézmények vezetői és képviselői. Az oktatásügy ilyen aktualitása például a pedagógusok béremelés vagy a teljesítményértékelés rendszere.

Horváth Péter

Kecskemét városvezetését Engert Jakabné alpolgármester képviselte, aki méltatta az évről évre megtartott rendezvény fontosságát. Kiemelte, hogy itt hangzanak el azok az információk, melyek az elkövetkező oktatási-nevelési évben vonatkoznak az iskolákra, és részben az óvodákra is. Ugyan az óvodák önkormányzati fenntartás alatt működnek, de az alpolgármester szerint fontos, hogy tisztában legyen az iskolákat érintő változásokkal, de több változás az óvodapedagógusokat is érinti.

tanévnyitó, konferencia, Kecskemét, oktatás
Tanévnyitó Szakmai Konferenciáját tartotta szerdán a Szegedi Pedagógiai Oktatási Központ a kecskeméti Kodály Iskolában
Fotó: Bús Csaba

Dr. Havassy Sándor, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal igazgatója köszöntőjében hangsúlyozta: a pedagógusokat az idei nevelési évtől érintő változásokon végigtekintve megállapította, hogy azok pozitívan befolyásolják munkájukat. Előremutató a digitalizáció és annak továbbfejlesztése, mint például az EESZT rendszerben megjelenő igazolások integrációja a KRÉTA rendszerbe, vagy az iskolai KRESZ-oktatás lehetősége. Az igazgató párhuzamot volt a kormányablakok működésével, ahol hasonlóan előremutató fejlesztések zajlanak.

A konferencián előadást tartott dr. Lebanov József, a Belügyminisztérium Köznevelési Stratégiai Főosztályának főosztályvezetője, Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal elnöke, majd Végh Ferencné, a Kiskőrösi Tankerületi Központ igazgatója és dr. Feke Attila, az Oktatási Hivatal Szegedi Oktatási Központjának főosztályvezetője tartott prezentációt.

Az eseményen a Kodály Iskola tanulói működtek közre orgonajátékkal, szavalattal és néptánc műsorral.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában