Baon podcast

2024.08.19. 06:50

Keddtől vasárnapig tart a Hírös Hét Fesztivál – podcast

Kedden kezdődik a Hírös Hét Fesztivál, Kecskemét legnagyobb múltú rendezvénysorozata. A főtéri nagy színpadon fellép többek között Pápai Joci, Rácz Gergő és a Margaret Island. Tovább bővül az Agóra Falva és minden napra jut kulturális és gasztronómiai csemege egyaránt. A részletekről Barta Dóra, a szervező Hírös Agóra ügyvezető igazgatója számolt be a Rádió 1 Gong műsorában.

Sebestyén Hajnalka

Idén augusztus 20-án indul a fesztivál és augusztus 25-éig tart, betölti majd Kecskemét Főterét, a Hírös Agórától a Cifrapalotáig. A fesztivál arca egy kedves kecskepár lesz. Az első Hírös Hét Fesztivált 1934-ben rendezték meg. E kerek évfordulóra is méltán megemlékeznek, de a mai kor elvárásainak megfelelően nagy teret kap a zene, a szórakozás is. 

Barta Dóra, Kecskemét, Hírös Hét Fesztivál,
Barta Dóra
Forrás: Rádió 1 Gong

Hírös város – Hírös Nyár

A beszélgetés elején Barta Dóra visszatekintett a nagy nyári programokra, melyet a Hírös Agóra szervezett. Júniusban kezdték a Street Food, Street Art fesztivállal, majd júliusban a Kodály Fesztivál és az EB-hez kapcsolódóan a HAdóm rendezvények jöttek. Mindhárom nagy látogatottságnak örvendett. Most, augusztus 20-án pedig indul a Hírös Hét. A folyamatosan pezsgő kulturális életre reagálva a Hírös Agóra csapata elnevezte ezt a nyarat Hírös Nyárnak. 

Hívószó: 1934

A Hírös Hét Fesztivált először 1934-ben rendezték meg. Barta Dóra ennek kapcsán kifejtette: ez a fesztivál a 90 év alatt nagyon sokat változott, és egy általános fesztivállá alakult. Idén törekedtek a visszakacsintásra az 1934-es eredő pillanatokra, a régi hangulatot és a termést, régi termékeket megidézve installációkkal, kiegészítőkkel, múltidézéssel. 

Gyermekek városa 

Régi szlogen volt: Kecskemét a gyermekek városa. Ezt a fesztivál is komolyan veszi már évek óta. Ennek a rendezvénynek az idejére is a Főtéren felállítják az Agóra Falvát, mely a kisgyerekeknek kedvez. Kisházak, kisverdák várják majd a kicsiket. Sőt idén tovább bővül az Agóra Falva, még több elemet helyeznek ki. Házavató ünnepséget is tartanak.

Szintén a gyerekeknek, de már a nagyobbaknak kedvez a Romkert környékén az élményvár játéktár, ahol logikai, ügyességi, készségfejlesztő, mozgásos játékok érhetők majd el.

Nagykoncertek

A Hírös Hét nagy koncert ajánlata is kiemelkedő. Szerdán este Pulius Tibor, az ismert kecskeméti gitáros jubileumi koncertjére várják a közönséget. Csütörtökön fellép Rácz Gergő, pénteken az Ismerős Arcok, szombaton a Pápai Joci és vasárnap a Margaret Island. A nagykoncertek előtt a Romkertben is minden este más-más zenei program szórakoztatja a közönséget.

Fesztivál a fesztiválban

A Hírös Héten belül több kisebb rendezvény és fesztivál is helyet kap. Ilyen például a szerdán kezdődő Aranyhomok Kistérségi Egyesület térségi kertészeti és élelmiszeripari kiállítása, vagy a Rózsahölgyek csütörtöki programja, a Pannónia Virágoskertje a városháza udvarában, ahol rózsából készült termékek láthatók. Ez utóbbi mindenképpen gyönyörű színfoltnak ígérkezik Hírös Héten. 

Neumann Placc

A Hírös Agóra és a kecskeméti Neumann János Egyetem együttműködésének újabb eredménye, hogy a Hírös Héten is helyet kap a Neumann Placc. Ezúttal a Hírös Agórán belül egy Esport arénával várják a fiatalokat. Azoknak kedveznének leginkább, akik szeretik az egyszemélyes közösségi játékokat, sportjátékokat, csoportjátékokat, sok-sok munka- és játékállomással. 

Fényfestés és tűzzsonglőr

Augusztus 20-án Kecskeméten nem lesz tűzijáték. Fényshow-ban gyönyörködhet a közönség. A Hírös Hét keretében szerdán este tűzzsonglőrök lépnek fel akrobatikus mutatványokkal, és szinte minden este fényfestés látható majd a Barátok templomán. 

További részletekért hallgassa meg a beszélgetést! A programokról bővebben www.hirosagora.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában