Összefoglaló

2024.07.01. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 01.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Kevés sertés mellett jóformán csak szárnyasokat, nyulakat árultak a vasárnapi nagykőrösi országos vásárban.

Elgázolt egy nagytestű kutyát, az ütközés erejétől fának csapódott és az árokban állt meg egy személykocsi az 52-es főút 15-16-os kilométere között, Fülöpháza térségében. A balesetben egy ember meghalt.

Fotó: Gulyás Sándor

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fémkereskedelmi hatóságként folyamatos ellenőrzéseket végez. A pénzügyőrök egy ellenőrzéssorozatban bukkantak rá olyan magánszemélyekre, akiknek nehéz anyagi körülményeit használták ki az elkövetők.

Turucz Zoé, a kecskeméti BÁCSVÍZ KVSC versenyzője egyéniben két aranyérmet szerzett a litvániai Junior Uszonyosúszó Eb-n, 50 méteres távon kétszer is világcsúcsot állítva fel.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy elszámolási vita során mellkason szúrta élettársa fiát.

Több megyén átívelő, kimondottan vagyon elleni bűncselekmények elkövetésére szakosodott, különböző módszereket használó bűnözői csoport tagjait kapták el a nyomozók. A Pest vármegyében levezényelt rajtaütésen mintegy 80 rendőr dolgozott, köztük Bács-Kiskun vármegyei munkatársak is, akik végül sikeresen elkapát a betörőket.

A Rádió 1 Gong Téma című műsorában dr. Bella Zsolt, habilitált egyetemi adjunktus a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Arc-, állcsont-, szájsebészeti és Fül-Orr-Gégészeti Osztály új osztályvezető főorvosa mesélt életpályájáról és arról, hogyan került Kecskemétre, valamint milyen tervei vannak a jövőre nézve.

Izgalmas foglalkozások, látványos kísérletek és jókedv jellemezte az első alkalommal megtartott Kis Tudós Tábort a Kunszállási Mosolyvár Óvoda és Bölcsődében.

Bukovicsné Békefi Daisy, kecskeméti kötődésű influenszer közösségi oldalán beszélt az őt ért hazug pletykákról.

Az ebben a tanévben tanult új koreográfiákat mutatták be évzáró gálájukon a Kopogók Néptánc Egyesület táncosai a József Attila Közösségi házban. A rendezvényen az óvodásoktól kezdve a felnőttekig mindenki színpadra lépett.

Az elmúlt hétvégén már nyolcadik alkalommal rendezték meg az Ultra Tisza-tó futó- és kerékpárosversenyt. A kecskeméti Vajda Zoltán a 130 kilométeres távon indult és a 32 fokos melegben első helyezést ért el futásban a férfiak között.

A holokauszt 80. évfordulója alkalmából mártír-istentiszteletet tartottak a kiskunhalasi zsinagógában. Az eseményen részt vett Prof. dr. Róna Tamás főrabbi, Fináli Péter, a MAZSIHISZ elnöki megbízottja, Ritter Nándorné, a Kiskunhalasi Zsidó Hitközség elnöke, Bányai Gábor egyéni országgyűlési képviselő, kormánybiztos és Kuris István László, Kiskunhalas alpolgármestere.

Idén tíz fogvatartott tett érettségi vizsgát a halasi börtönben.

Kelt tésztából gyúrták, majd fatüzelésű, zárt tűztérrel rendelkező mobilkemencékben süthették ki szombaton Petőfi Sándor perecét a szalkszentmártoni Múzeumok éjszakája program keretében. A költő kedvenc ropogtatni valóját a Merende műhely munkatársai segítségével készítették el a felnőttek és a gyermekek a Petrovics család egykori lakhelyének udvarán felállított „tábori” konyhában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában