Összefoglaló

2024.07.03. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 03.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Szerdától fogadja a látogatókat a Puszta Kapuja Információs Központ Bugacon. A létesítmény ünnepélyes átadását kedden tartották. Az impozáns, tájba illő épületben bepillantást nyerhetnek a látogatók a homokpuszták világába, jellegzetes állat- és növényfajaiba, a bugaci táj történetébe, változásaiba és a pusztában egykor élő emberek hétköznapjaiba. A fejlesztés 288,45 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósult meg – hangzott el az átadáson.

Fotó: Bús Csaba

Szívszorító, ami az ágasegyházi Sponga családdal történt. Kisfiúk, az első osztályos Lacika a bárányhimlő szövődményeként agyvelőgyulladást kapott. Több hetes mélyaltatás után otthonában ápolják jelenleg, de a fejlesztések, kezelések hatalmas összeget kívánnak meg a nehéz anyagi helyzetbe került családtól.

– A jelenlegi adatok és becslések szerint csúcsokat nem dönt az idei termés, és sajnos a jó minőségű gabonából is kevesebb kerül a magtárakba. A felvásárlók, integrátorok szerint a térségünkben eddig betakarított őszi búza 80 százaléka takarmány minőségű, amiért jelenleg mintegy 61-63 ezer forintos eladási árat kínálnak a termelőknek–sommázta a betakarítás eddigi tapasztalatait Szigeti Tamás, a Közép-Dunamenti Kiemelt térség agrárbiztosa, akit az aratási munkák állásáról és a felvásárlási árakról kérdeztünk.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozói a lakosság segítségét kérik egy tolvaj beazonosításában.

Kóros elmeállapota miatt megszüntették az eljárást a halasi férfi ellen, aki időkapuknak képzelte a hűtőket. A húszas éveiben járó férfi tavaly nyáron több boltba is betört és kidobálta a hűtőkben lévő élelmiszereket, ezzel több százezer forintos kárt okozott.

Harmadik alkalommal rendezi meg a Kárpát-medencei magyar gyermekek tűzoltó táborát az Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a Jövő a Kezünkben Ifjúsági Hagyományőrző és Önkéntes Tűzoltó Egyesület a kunbaracsi Ifjúsági Tábor területén. Ahogy az esemény nevében is szerepel, a tábor a határon túlra nyúlik: a több mint hetven résztvevő gyermek nagy része a Vajdaságból és Erdélyből érkezett. A fiatalok a tűzoltó tábor hat napja alatt a tűzoltó munka alapjaival ismerkednek meg, illetve az anyaországi és a külhoni egyesületek tapasztalatcseréjét is szolgálja az esemény.

A Kecskeméti Tankerületi Központ tanévzáró ünnepséget rendezett, amely keretében tizenkilenc tanár az „Év pedagógusa” címet, míg hét munkatárs az „Év nevelő – oktató munkát segítő munkatársa” díjat vehette át szerda délelőtt Kecskeméten.

Július első hetében izgalmas programokon lehet részt venni Kecskeméten. A hét színházi előadásokat, közös sportolási lehetőséget, csillagászati bemutatót, Aratóünnepet és vízipisztoly csatát is tartogat.

Július 1-től rendkívül vonzó juttatási csomaggal várja kötelékébe a tartalékos szolgálatot ellátó katonákat a Magyar Honvédség. Az önkéntes tartalékos szolgálat ideális mindenkinek, aki tanulmányai, illetve civil munkája mellett szeretné a hazát szolgálni. Amennyiben a jelentkező megfelel az előírt alkalmassági feltételeknek, a toborzók segítenek, hogy a végzettségének, képzettségének megfelelő beosztásba kerüljön. Mindez olyan juttatási csomag fejében, melynek nehéz ellenállni – mondta el Gáldonyi Sándor őrnagy, a Kecskeméti 13. Hadkiegészítő Toborzó Iroda vezetője keddi sajtónyilvános tájékoztatóján.

Tégy egy kört Tompáért! címmel közös kerékpártúrára hívta a helyieket a település várossá nyilvánításának 20. évfordulója alkalmából a Városunkért Alapítvány.

Börtönbüntetést kapott az ismerősét agyba-főbe verő mélykúti férfi.

Elismeréseket adtak át a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórház Semmelweis-napi ünnepségén kedden délután. Átadták a város Egészségügyéért díjakat és az Év Ápolója díjat is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában