Bács-Kiskun

2024.07.03. 20:39

Ketten kapták meg az Örök Diák emlékérmet

Az idei esztendőben a soltszentimrei Gudmon Brigitta és a fülöpszállási Bisziok Róbert 8. osztályos tanulók vehették át kiváló tanulmányi eredményük, szorgalmuk és a versenyeken való eredményes szereplésük jutalmát, az Örök Diák emlékérmet.

Gulyás Sándor

A Viczián Eszter Emlékdíjat édesanyja, Vicziánné Gelencsér Mária hozta létre lánya emlékére. A legkiválóbb diáknak kijáró elismerést, amit a legkiválóbb tanulmányi eredménnyel és példás magaviselettel lehetett kiérdemelni, éveken át az alapító személyesen adta át, ám a kezdeményezés halála után úgy tűnt, lezárul. A stafétát tavaly Balog Martin, a soltszentimrei általános iskola egykori diákja vette át.

Örök diák emlékérem, elismerés, Bács-Kiskun,
Örök diák emlékérem
Fotó: Beküldött fotó

– Idén második éve, hogy kiosztjuk az Örök Diák emlékérmet és 50 ezer forintot egy arra érdemes, végzős tanulónak. Ez az érem annyiban más a tavalyihoz képest, hogy nagyszüleim neve is felkerült, illetve egy nagyon elgondolkodtató idézet, miszerint „Ha mi nem törődünk egymással, akkor ki fog?” Soha nem felejtem, hogy ki volt az, aki mellettem állt a rengeteg eredményem előtt és mindenben támogatott. Hálásan köszönöm Fülöpszállás önkormányzatának és a helyi vállalkozóknak a rengeteg támogatást, segítséget és jó szavakat. Hálám kifejezésének legjobb módja, hogy az idei évtől kezdve Fülöpszálláson is díjban részesítek egy kimagaslóan teljesítő diákot. Fontos a fiatalabb generáció motiválása a jövőjük érdekében, így én nagyon bízom benne, hogy ezzel hozzájárulhatok valakinek a céljai kezdő lépéseihez – mondta el hírportálunk érdeklődésére Balog Martin.

Martin szívén viseli a soltszentimrei gyermekek sorsát, így nemcsak a Viczián Eszter Emlékdíj gondozását vállalta magára. Rendszeresen támogatja a helyi iskola és óvoda rendezvényeit. Nemcsak anyagilag segíti, hanem népszerűsítette is a Soltszentimrei Általános Iskoláért Alapítványt, aminek logóját a Magyarország Étele 2023. szakácsverseny elődöntőjén is a kabátján viselte. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában