Kisüzemi Sör- és Streetfood Fesztivál

2024.07.24. 17:13

BeerBQ: Baja legnagyobb kerti partiját rendezik meg a hétvégén

Csodás kisüzemi sörök, füstös húsok, burgerek, kiváló társaság és hangulat – ez várható a BeerBQ – Bajai Kisüzemi Sör- és Streetfood Fesztiválon július 26-28-án. A város legnagyobb kerti partiját ott folytatják, ahol tavaly abbahagyták. Éberfy István szervező szerint nem lesznek idén nagyívű változások, de a kínálat és a színpadi program tartogat újdonságokat.

Márton Anna

A fesztiválozók visszajelzései alapján a színpadi program összetétele változik, a blues eddigi túlsúlyát csökkentették, változatosabb zenei felhozatalt kínálnak, hogy minden látogató megtalálhassa a kedvére valót. – Arra azért figyeltünk, hogy megtartsuk azokat az alapértékeket, melyeket a kezdetektől vallunk, azaz a minőség mindenképpen jellemzi úgy a zenei, ahogyan a sör- és streetfood-kínálatot, és természetesen általában a rendezvényt – mondta Éberfy István. Hozzátette: A BeerBQ fesztivál zenei felhozatala idén is különleges élményt ígér: pénteken fellép a Bluestone Zenekar és a Ferenczy Soulmachine, az estét MC Josti zárja. Szombaton a Pankastic! és Saya Noé szórakoztatja a közönséget, vasárnap a Shot formáció biztosítja a jó hangulatot.

BeerBQ, Baja, fesztivál,
Baja legnagyobb kerti partiját rendezik meg a hétvégén
Fotó: Beküldött fotó

A kiállítói felhozatal is bővül, és idén közel 30 kiállító termékeivel találkozhatnak a látogatók. Az édesség kedvelői kürtőskalácscsal, gofrival és churrosszal tehetik próbára a hasnyálmirigyük teljesítményét, de a barbecue, a burgerek és különleges szendvicsek szerelmesei is megtalálják kedvencüket. Az italok tekintetében pedig az elmaradhatatlan és széles választékkal reprezentált kisüzemi sörök mellett gin-tonic, borok, párlatok és koktélok is várják a fesztiválozókat. 

A fesztivál célja elsősorban a városi lét hétköznapjaiból történő kitekintés, a megszokott környezetből más hangulatú és más tartalommal megtöltött tér létrehozása, mely örömteli találkozások helyszíne, lehetőség sok régi emlék felidézésére, nagy nevetéseké, vidám óráké. 

– A BeerBQ egy olyan társadalmi szerepvállalás a szervezők részéről, mely minden alkalommal kicsit közelebb hozza egymáshoz a bajaiakat. Fontos, hogy általa minden évben egy kicsit jobb hellyé váljon Baja, az elszármazottak kedves emlékekkel térjenek vissza szülővárosukba és messzire vigyék annak hírét. Van a rendezvénynek egy turisztikai aspektusa is. Hiszünk abban, hogy mind az itt élők, mind a turisták Bajával kapcsolatos élményét és megítélését egyaránt könnyen és hatékonyan tudjuk és szükséges is kulturális élményeken keresztül pozitívan befolyásolni, az ízlésüket formálni. Ilyen könnyedebb élmény a BeerBQ, de ebbe a sorba illeszthető, – ugyan némileg más célcsoport számára – a Vinalia Borfesztivál vagy a FolkFeszt Népzenei Fesztivál is. Ezek az élmények meghatározóak, mélyül általuk a közösséghez tartozás, a város szeretetének élménye, jobb lesz Baján lenni, bajainak lenni – hangsúlyozta Éberfy István.

Figyelembe veszik a kiállítók és a fesztiválozók igényeit is

A rendezvénynek a Tóth Kálmán és a Szent Imre tér ad helyet. Sikerült jól elosztani a rendezvény területén a szolgáltatásokat, azokon belül vannak, amely vállalkozások a csendesebb helyeket kedvelik, és vannak, akik a hangosabb, nyüzsgősebb szekciót kedvelik. Ugyanígy vannak olyan fesztiválozók, akik a meghittebb fesztiválélményt keresik és inkább a Félegyházi Pékséggel szembeni, nyugisabb területet részesítik előnyben, mert ott több az árnyék, közelebb vannak a gyermekprogramok, párhuzamosan pedig vannak, akik a színpad előtti zsongás, tánc, buli miatt szeretik a rendezvényt, és vannak, akik kifejezetten a főzdékkel való kapcsolatfelvétel, egy jó szakmai beszélgetés miatt jönnek a BeerBQ-ra. 

– Ezen igényeket évről évre egyre inkább sikerül megismernünk és figyelembe vennünk, ez is a siker egyik receptje. A terület nagysága is fontos szerepet játszik, itt tud kényelmesen eloszlani a fesztiválozók sokasága, és bár a méret lehetővé tenné, hogy további kiállítókat vonjunk be együttműködőként, és ezzel a fesztivál szaldója is pozitívba fordulhatna, de ez nem lenne jó a kiállítóknak, ugyanis a résztvevőszám növelése nem célunk, így azonban állandó fesztiválozószám mellett a kiállítók számának növelésével a kiállítók megtérülési mutatói esnének vissza, ami a jövőbeli együttműködés gátjává válhatna, emiatt pedig a színvonal szenvedne csorbát. A megtérülési mutatók javítására megoldás lehetne a szponzorok bevonása, de az elmúlt 8 évben erre éppen a mai napon történt meg az első jelzés irányunkba, az egyik bajai cég vetette fel, hogy támogatná a rendezvényt. Annyira új a helyzet, hogy még mi sem tudtunk vele érdemben mit kezdeni, talán a jövőben erre is találunk mindenki számára megfelelő kereteket – fogalmazott Éberfy István.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában