Képviselő-testületi ülés

2024.06.28. 15:48

Kiskunfélegyháza: tagcsere a jogi bizottságban – galériával

A jogi bizottság személyi összetételének módosításáról döntött csütörtöki ülésén a kiskunfélegyházi képviselő-testület. Kis-Szeniczey Kálmán helyett Kollár Lászlót választotta meg új tagnak a testület a nyári szünet előtti utolsó ülésén.

Vajda Piroska

Csányi József polgármester a következőket írja a napirendhez készült anyagban: „Az előterjesztésem Bense Zoltán frakcióvezető hozzám benyújtott felkérésén alapul, amelyben a Víziközmű Társulat megszűnésekor a Társulat egyes vagyontárgyainak megszerzésének körülményeire tekintettel kezdeményezett.

tagcsere, bizottság, Kiskunfélegyháza
Kiskunfélegyháza: tagcsere a jogi bizottságban
Fotó: Vajda Piroska

A Veled a Városunkért Egyesület önkormányzati frakciója nem tartja indokoltnak a Jogi Bizottság személyi összetételének megváltoztatását, így személyi javaslatot sem tett. 

Fentiek alapján kezdeményezem Kis-Szeniczey Kálmán képviselő Jogi Bizottsági tagi megbízásának 2024. június 30. nappal történő visszavonását, és az előzetes egyeztetések alapján 2024. július 1-jétől Kollár László képviselőt javaslom a Jogi Bizottság tagjának megválasztani.”

A személyeskedésektől sem mentes vita után a képviselő-testület 8 igen szavazat mellett fogadta el az előterjesztést. A Veled a Városunkért Egyesület frakciója nem vett részt a szavazásban. 

A bizottsági tagcsere előzménye

Bense Zoltán, önkormányzati képviselő közösségi oldalán a napokban közzé tett közleményében arról ír, hogy Kis-Szeniczey Kálmán, akkor még Kiss Kálmán Tibor, a Víziközmű Társulat elnökeként a munkatársával egy teljes irodát, közel 1,7 millió forint értékű vagyont 20-20 ezer forintért „elprivatizált”.

Bense Zoltán szerint a kiskunfélegyházi képviselő-testületben ilyen embernek nincs helye. Ezért a tények, és az azokat alátámasztó iratok ismeretében felszólítja Kis-Szeniczey Kálmánt, hogy azonnali hatállyal távozzon a képviselő-testületből és októberben se vegye fel újabb mandátumát. 

Vizsgáló bizottságot hoznak létre 

Bense Zoltán, önkormányzati képviselő a Nemzeti Fórum frakció nevében arra kérte a jegyzőt a csütörtöki képviselő-testületen, hogy a közérdekűnek minősülő adatokat hozza nyilvánosságra. Az aljegyzőt pedig arra kérte, hogy az augusztusi képviselő-testületi ülésre készítsen előterjesztést az önkormányzati törvénynek megfelelően egy vizsgálóbizottság felállítására, amelynek a feladata részletesen feltárni ennek a privatizációnak a körülményeit. 

Kis-Szeniczey Kálmán szerint nem történt jogsértés

Kis-Szeniczey Kálmán, önkormányzati képviselő is egyetértett a vizsgáló bizottság felállításával. Ugyanakkor sérelmezte, hogy a biztosságot már korábban, az ellene indult lejárató kampány előtt kellett volna létrehozni. Az ügyben a nyílt levelet tett közzé a közösségi oldalán, amelyben többek között a következőket írja: „Számomra nem világos, hogy a 2017-ben megszűnt víziközmű társulat irodatechnikájának értékesítése miképpen függ össze a bizottsági tagsággal. Ezzel kapcsolatos tisztázó megbeszélésre, hivatalos vizsgálatra meghívót nem kaptam, semmilyen meghallgatás a témában nem volt...” Nyílt levelében a víziközmű társulat elszámolási eljárásával kapcsolatban részletesen beszámol. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában