Jubileum

2024.06.30. 20:26

Örökzöld dallamok is felcsendültek a jánoshalmi városnapon – galériával

Várossá avatásának 35. évfordulóját ünnepelte az elmúlt hétvégén Jánoshalma, ahol számos kulturális program várta az érdeklődőket. Kiállítások, kézműves-foglalkozások, komoly- és könnyűzenei programok közül választhattak a jánoshalmiak és a városba látogatók.

Pozsgai Ákos

Kézműves termékek, kézműves-foglalkozások, csillámtetkó, társasjáték, helikopter szimulátor, szaki traktor, népi fajátékok, mentős bemutató színesítette a főtéri forgatagot, ahol mindenki találhatott kedvére való kikapcsolódást. 

Jánoshalmi napok, jubileum, koncert,
Örökzöld dallamok is felcsendültek a jánoshalmi városnapon
Fotó: Pozsgai Ákos

A színpadi programok keretében a Gyermeklánc Óvoda ének-zene tagozatos ovisoknak műsorát láthatták. Az intézményben évtizedek óta vannak zeneóvodai foglalkozások, ahol mind a tehetséges, mind a fejlesztésre szoruló gyerekek lehetőséget kapnak. A pedagógusok célja, hogy minden egyes foglalkozás élmény legyen, a gyerekek tapasztalják meg az együttjátszás, éneklés, táncolás természetes örömét. A városnapi programokra a Batthyány utcai és a Radnóti utcai óvoda közös játékfűzésével készült.

A Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola tanulói somogyi népdalcsokrot adtak elő, citerán kísér Torma Ádám Máté és Mészáros Gábor, valamint népi játékfűzést mutattak be.

A Hunyadi János Általános Iskolában több évtizede több idegen nyelven is tanulhatnak diákok. A szülők szabadon választhatnak, hogy gyermekük angol vagy német nyelvet tanuljon. Az idegennyelvi tagozatos csoport kisdiákjai dalokkal készültek és léptek színpadra.

Fellépett a tavalyi tanévben alakult BÖBE tánccsoport, valamint a Bátyai Lányok gyerek aerobikosai. Bátyai Gáborné közel negyven éve kezdett el Jánoshalmán gyerek aerobikkal foglalkozni. A csoport az évtizedek alatt számos szép eredményt ért el. Országos Aerobik- Diákolimpiai arany-, ezüst-, bronzérmek, a Magyar Látvány Táncsport Szövetség által rendezett országos aranyérmek, a Látvány Táncsport Szövetség Európa-bajnokságain arany-, ezüstérmek.

A szombat esti fő színpadi produkció a fergeteges musical-operett gála volt. A műsorban örökzöld operett dallamok és népszerű musical slágerek hangzottak el Faragó András, Oszvald Marika, Peller Károly és Szendy Szilvi előadásában. A napot a Korzó étterem előtti hajnalig tartó retro diszkó zárta.

Vasárnap délelőtt a Szent Anna Római Katolikus Templomban ünnepi szentmise volt, délután a templom előtti téren a Madarasi Fúvószenekar játszott, este pedig a Bikini együttes adott élő koncertet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában